INFOTRAFIC. Situaţia traficului rutier în cursul zilei de sâmbătă: Drumul spre mare, extrem de aglomerat

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în cursul dimineţii de sâmbătă, traficul rutier este intens pe autostrada A2Bucureşti - Constanţa. Pentru a se evita formarea coloanelor de autovehicule pe DN Centura Bucureşti, la intrarea pe A2, poliţiştii redirecţionează, pentru scurte perioade de timp, circulaţia dinspre Bucureşti pe banda a doua a autostrăzii, iar pe cea dinspre breteaua de acces de pe centură pe benzile unu şi de accelerare.

RomaniaTV.net
25 iul. 2015, 05:47
INFOTRAFIC. Situaţia traficului rutier în cursul zilei de sâmbătă: Drumul spre mare, extrem de aglomerat

În apropiere de Cernavodă, s-a produs, în cursul dimineţii, o tamponare în care au fost implicate trei autovehicule. Până la scoaterea acestora în afara părţii carosabile, circulaţia se va desfăşura doar pe o bandă, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pentru a evita producerea unor accidente în lanţ, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să mărească distanţa în mers, iar celor care încheie coloanele de autovehicule care opresc sau încetinesc brusc, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

De asemenea, tot pe A2, la staţia de taxare de la Feteşti există o coloană de maşini pe singura bandă destinată achitării pe loc a tarifului, pe sensul către Constanţa. Poliţiştii le reamintesc conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate ori prin SMS, la numărul 7577.

Sâmbătă, 25 iulie 2015, în intervalul orar 8:00-18:00, DN7C-Transfăgărăşan se va închide pe tronsonul cuprins între kilometrii 62 şi 116+808 metri, între Vidraru şi Bâlea-Lac, pe timpul desfăşurării unei competiţii sportive, triatlonul „Transfier” .

În judeţul Prahova, la Sinaia, pe timpul desfăşurării unei competiţii automobilistice, „Trofeul Sinaia”, etapa a V-a CNVC, până duminică, la ora 21:00, circulaţia este întreruptă pe bulevadrul Carol I, pe sectorul cuprins între str. Aosta şi bd. Ferdinand. Autovehiculele vor circula pe DN1-varianta care trece prin dreptulgării. De asemenea, vor fi închise şi alte străzi aflate pe traseul de competiţie, str. Eroilor, str. Mănăstirii, str. Furnica, Calea Codrului, Drum Nou Cota 1400, între zonele Taverna Sârbului şi Schiori, sâmbătă, până la ora 20:00 şi duminică, 26 iulie, în intervalul orar 6:00-18:00.

Aşadar, este de aşteptat ca pe DN1, la Sinaia, dar şi în celelalte staţiuni montane prahovene şi la Comarnic, să se circule în coloană. Pentru a evita aglomeraţia, le reamintim conducătorilor auto că pot folosi rutele alternative prin Cheia (DN1A) sau prin Târgovişte (DN7-DN71-DN72A-DN73).

În judeţul Prahova, până în data de 15 octombrie 2015, în vederea desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul de pe DN1Asituat în Pasul Bratocea, la kilometrul 156+502metri, la ieşirea din Cheia către Braşov, traficulrutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor sau al piloţilor de dirijare. În condiţii similare se circulă şi în zona Măneciu, pe porţiunea kilometrică 133+100 – 133+370 de metri, din cauza erodării terasamentului.

Pe DN5(E85), pe timpul desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul Giurgiu-Ruse, sunt impuse restricţii pe sectorulcuprins între kilometrii 63+780 și 64+852 de metri, astfel:

– între km 63+780 – km 64+212 , autovehiculele circulă pe o bandă,alternativ, semaforizat, pe sensul de deplasare Ruse – Giurgiu, pe o lungime de 422 de metri, asigurându-se o lățime a părții carosabile deschisă traficului de 2,80 metri;

– întrekm 64+212 – km 64+852 ,tot pe sensul de deplasare Ruse – Giurgiu, traficul rutier este restricționat, asigurându-se o lățime a părții carosabile deschisă traficului de 3,50 metri, pe o lungime de 640 de metri.

În vederea evitării ambuteiajelor, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte semnalizarea rutieră temporară şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În județul Caraș-Severin , DN57 Orșova – Moldova Nouă este închisla kilometrul 65+600 de metri, în zona localității Cozla (aproape de limita cu judeţul Mehedinți). Măsura este luată în scopul prevenirii unor accidente ce se pot produce din cauza căderilor de stânci și grohotiș pe partea carosabilă. Rută ocolitoare: DN57Orșova – DN6 Iablanița – DN57B Oravița – DN57 Moldova Nouă.

C irculația rutieră pe DN1C Gherla – Dej este întreruptă la kilometrul 49, din cauza unor lucrări de reparaţii la podul peste râul Someșul Mic, în zona localității clujene Buneşti (comuna Mintiu Gherlii). Pe parcursul executării lucrărilor, traficul rutier se desfăşoară pe DN1C-varianta de ocolire a municipiului Gherla. De asemenea, poate fi utilizat traseul alternativ DJ172F Gherla – Mintiu Gherlii – Mănăstirea– Dej.

În judeţul Olt, circulația rutieră pe DN65 (E574) Slatina – Craiova se desfășoară, pe o bandă, alternativ, între kilometrii 34+140 și 35+900 de metri, în zona Pădurea Sarului, din cauza executării unor lucrări la partea carosabilă.

În judeţul Galaţi, pe DN24D,în localitatea Bălăbăneşti, din cauza unei alunecări de teren care a afectat terasamentul, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Tot în judeţul Galaţi, pe DN2B, pe podul situat laieşirea din Şendreni către Brăila, se circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat, din cauza unor lucrări.

Pe Valea Jiului, pe DN66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani(tronsonul cuprins între kilometrii 93+500 şi 126+000), traficul rutier se desfăşoară în regim de şantier, în unele zone alternativ, semaforizat. În condiţii similare se circulă şi pe DN73Piteşti – Câmpulung.

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău-Braşov, în zona laculuiSiriu, se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi restricţia de viteză de 10 km/h, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău. Rute ocolitoare pentru traficul greu:

– DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele;

– DN10 , km 47+100, DJ102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii deMunte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

Începând cu data de 1 iulie 2015, în judeţul Constanţa, în nodul rutier A4(km 19+750) – DN 39 (km 8+100) afost modificată semnalizarea verticală, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre A2 către Agigea fiind direcţionat pe pasajul existent de pe A4,care supratraversează DN 39. Autovehiculelede mare tonaj îşi vor continua deplasarea până în intersecţia cu sens giratoriu în care se termină autostrada (zona Sanatoriul Agigea), apoi vor reveni pe aceasta (pe a treia ieşire a sensului giratoriu), până în intersecţia cu sens giratoriu cu DN39, pe care o vorpărăsi tot la a treia ieşire, către Agigea.

Măsura, care se aplică pentru perioada 1 iulie – 15 septembrie 2015, a fost luată în vederea protejării structurii de rezistență a podului peste Canalul Dunăre-Marea Neagră de la Agigea, situat pe DN39 (km8+988). Astfel, prin fragmentarea traficului greu, se previne pătrunderea pe pod a mai multor autovehicule de mare tonaj în acelaşi timp, în condiţiile în care valorile de trafic sunt ridicate în perioada sezonului estival.

Pe acest pod, este permisă circulaţia tuturor categoriilor de autovehicule, pe cele patru benzi, exceptând transporturile agabaritice. Însă, este impusă restricţie de viteză de 50 km/h.

În perioada 1 iulie – 31 august 2015, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1777/2004, cumodificările şi completările ulterioare, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restricţionată la sfârşit de săptămână, astfel:

1. peautostrada A2 Bucureşti – Murfatlar,pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone:

· pe sensulde parcurs Bucureşti – Constanţa – vinerea, între orele 12:00 şi 24:00, iar sâmbăta între orele 6:00 şi 14:00;

· pe sensulde parcurs Constanţa – Bucureşti – duminica, între orele 12:00 şi 24:00;

· pe sensulde parcurs Feteşti – Cernavodă – duminica, între orele 12:00 şi 24:00;

2. pe DN39 Agigea – Mangalia, pentruvehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în ambele sensuri, vinerea, între orele 12:00 şi 22:00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 6:00 şi 22:00;

3. pe DN22C, pesensul de parcurs Murfatlar – Cernavodă, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, duminica, între orele 12:00 şi 24:00.

Având în vedere avertizarea referitoare la caniculă emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă sunt obosiţi şi să verifice presiunea pneurilor. Riscul de a aţipi la volan apare mai ales dimineaţa şi seara, pe autostrăzi şi pe drumurile în aliniament, când se conduce pe distanţe lungi, având soarele în faţă.