INFP anunţă un cutremur cu magnitudinea 5,7

Taiwanul se află lângă joncţiunea a două plăci tectonice din Marea Chinei de Sud şi este predispus la cutremure.

09 ian. 2021, 15:18
INFP anunţă un cutremur cu magnitudinea 5,7

INFP anunţă că un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs în Taiwan. Seismul a fost înregistrat în largul coastei de nord-est a Taiwanului, dar nu au fost raportate pagube, anunţă Reuters.

Epicentrul seismului – care a zguduit clădirile din capitală – a fost localizat în largul coastei comitatului Yilan, la o adâncime de 72,2 de kilometri, potrivit Biroului meteorologic al insulei.

Sistemul de metrou din Taipei funcţionează normal, a anunţat guvernul oraşului.

Taiwanul se află lângă joncţiunea a două plăci tectonice din Marea Chinei de Sud şi este predispus la cutremure.

Peste 100 de persoane au fost ucise într-un cutremur în sudul Taiwanului în 2016, în timp ce un cutremur cu magnitudinea 7,3 a ucis peste 2.000 de persoane în 1999.

INFP anunţă că, luna trecută, un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,7 a avut loc, joi, în Taiwan, iar unele clădiri au suferit daine minore, anunţă Guvernul de la Taipei.

Cutremurul de 6,7 magnitudine a avut loc în nordul Taiwanului, la adâncimea de 77 de kilometri, potrivit Biroului seismologic local, citat de agenţia Reuters. Institutul american de geofizică (USGS) a transmis că seismul s-a produs în zona Yilan din Taiwan, având magnitudinea de 6,1 grade.

Cutremur în apropiere de Bucureşti. Ce magnitudine a avut
Seismul s-a simţit puternic în Taiwan şi s-au înregistrat daune minore la unele clădiri, potrivit Guvernului de la Taipei. Nu au fost semnalate victime.

Taiwanul, care are propriul sistem de guvernare dar care face parte oficial din China, este situat pe două plăci tectonice, astfel că seismele sunt frecvente.

Peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui cutremur produs în sudul Taiwanului în 2016, în timp ce un seism cu magnitudinea 7,3 a ucis peste 2.000 de oameni în 1999.