Infractor periculos, prins la Satu Mare. Cetăţeanul italian trăia de 4 ani în România

Un infractor italian a fost prins în România. Bărbatul de 36 de ani lucra de patru ani ca instalator în Satu Mare. El a reuşit să fugă înainte de a fi condamnat la şapte ani şi opt luni de închisoare, fiind acuzat de jaf armat, deţinere ilegală de arme şi furt.

RomaniaTV.net
22 feb. 2020, 09:41
Infractor periculos, prins la Satu Mare. Cetăţeanul italian trăia de 4 ani în România

Gianluca Tiberio, originar din San Salvo, Abruzzo, a fost arestat în urma unei operațiuni comune între polițiști italieni și cei români. Se pare că bărbatul de 36 de ani se stabilise în Satu Mare, găsise un loc de muncă pe post de instalator și chiar își făcea reclamă pe site-urile publice, unde spunea că se ocupă cu „aiere condiționate”, potrivit presasm.ro.

Autoritățile italiene îl căutau încă din 2016 pentru ispășirea pedepsei de 7 ani și 8 luni de închisoare pentru infracțiunile de jaf agravat, deținere ilegală de arme și furt, toate comise în localitatea natală.

Bărbatul a ajuns pe 19 februarie în fața magistraților Tribunalului Oradea care au decis arestarea preventivă a acestuia. Procedurile pentru extrădarea italianului sunt în derulare.