Îngerii care au împiedicat ca tragedia de la Mamaia să se repete la Satu Mare. Doi angajaţi de la ISU, tată şi fiu, au reuşit minunea

Un ofițer și un subofițer din cadrul Inspectoratului Județean pentru situații de Urgență și un subofițer din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi au sărit astăzi în mod eroic, îmbrăcați în uniformă și fără mijloace de salvare, direct în apele râului Someș, pentru a salva de la înec o tânără, în vârstă de 16 ani, care s-a aruncat de pe Podul Golescu.

18 aug. 2023, 13:19

Lanţ uman pentru salvarea unei fete care s-a aruncat de pe un pod din Satu Mare în râul Someş.  Echipajele de salvare s-au mobilizat pentru a o salva o tânăra care a sărit în apele râului Someş.

Echipajele de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, alături de poliţiştii şi jandarmii din Satu Mare au format joi după-amiază un lanţ uman pentru scoaterea fetei din apă. Un martor, care a sunat la 112, a anunţat că tânăra a sărit de pe un pod, în râul Someş.

Fata în vârstă de 16 ani s-a aruncat de pe Podul Golescu. Conform martorilor, un ofițer și un subofițer din cadrul Inspectoratului Județean pentru situații de Urgență și un subofițer din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi au sărit direct în apele râului Someș, pentru a salva de la înec tânăra.

Momente cumplite dezvăluite de salvamari după tragedia din Mamaia: Soția unuia din cei patru oameni înecați şi-a trimis soţul în valurile morţii: „Du-te tu, du-te tu ca știi să înoți”
Doi sătmăreni, tată şi fiu, au contribui la salvarea tinerei, ţinând-o de vorbă până la sosirea echipajelor speciale, potrivit PresaSM. Este vorba despre sublocotenent Firisar Dănuț și plutonier adjutant Czier Tiberiu. Fără a mai aștepta sosirea întregului echipaj, cei doi pompieri au intervenit asumat și operativ la recuperarea tinerei căzute de pe podul Golescu, în apele râului Someș. Misiunile contratimp sunt specializările lor!

”Am trecut pe Podul Golescu, pe lânga ea, cu tatăl meu, și fata era pe gânduri. Când m-am uitat în spate fata era deja în aer. Tatăl meu a chemat poliția. Și am fugit să găsim fata. Am stat de vorbă cu ea până au venit polițiștii și medicii, ca să o scoată din apă”, a declarat Denis, unul dintre martori, pentru presa locală.

Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că fata se afla deja la 300 de metri de podul de pe care s-a aruncat.

Bătaie pe plaja din Eforie Nord. Salvamari luați la pumni de mai mulți turiști cărora le-au atras atenția să nu intre în marea agitată

”Am și acum pielea de găină. Pompierii și jandarmul s-au aruncat pur și simplu în apă, fără să se gândească la propria siguranță, ca să salveze fata. Dacă asta nu înseamnă eroism, atunci nici nu mai știu ce să spun. Niciodată nu am văzut atâta dăruire, să îți riști propria viață pentru a o salva pe a altuia. Acești oameni sunt niște îngeri!”, a spus un alt martor pentru PresaSM.

Victima era conştientă după ce a fost scoasă la mal şi a fost, ulterior, preluată de un echipaj medical de terapie intensivă, care a transportat-o la Spitalul Judeţean Satu Mare.