Îngerii păzitori există. Un băiat cu capul ZDROBIT, salvat de un paramedic misterios

Un băiat de 12 ani din Marea Britanie, rănit extrem de grav într-un accident rutier, trăieşte şi şi-a reluat cursul normal al vieţii, deşi a trecut mai puţin de o lună de când s-a născut, practic, a doua oară. Îi datorează viaţa unui înger protector care a luat chip de paramedic şi i-a ţinut viaţa în mâini din momentul impactului până la sosirea ambulanţei, pentru ca apoi să dispară ca şi cum nici n-ar fi fost.

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 20:32

Jake Tharme are 12 ani şi a fost la un pas de moarte pe 28 octombrie, când maşina în care se afla împreună cu mama lui, Sharon (33 de ani), sora sa, Amelia (9) şi fratele Mason (1) a fost implicată într-un accident. Puştiul s-a ales cu zeci de oase ale feţei rupte sau fisurate, după ce a trecut cu capul prin geam în urma impactului cu celălalt autoturism.

În urma unor asemenea leziuni, şansele de supravieţuire sunt infime, pentru că sângele poate invada căile respiratorii, iar fragmentele osoase pot provoca leziuni ale creierului. Acele şanse infime pot însemna însă totul, dacă ai un înger păzitor care ia chip de paramedic şi îţi sare în ajutor. Iar exact asta s-a întâmplat cu Jake.

Un paramedic aflat în timpul său liber a văzut accidentul şi a intervenit rapid pentru a ajuta victimele. După ce a realizat ce fel de leziuni avea Jake la cap, femeia pur şi simplu i-a ţinut faţa cu mâinile până la sosirea ambulanţei. Iar apoi a dispărut. Jake a fost dus la spital, unde a avut nevoie de 200 de copci pentru ca medicii să-i pună faţa la loc, literalmente. Toată operaţiunea a durat cinci zile, pentru că durerea pe care băiatul trebuia să o îndure era uriaşă.

Despre femeia misterioasă care a ţinut viaţa lui Jake în propriile mâini, la propriu, nu se ştie nimic. „Imediat după impact am crezut că Jake era mort. Apoi o femeie mi-a ciocănit la geam, mi-a spus că este paramedic, că este în timpul liber şi că are nevoie ca eu să rămân calmă„, povesteşte Sharon Tharme. Femeia a rugat-o să o ajute să îl ajute pe Jake. „Am intrat în panică, îmi spunea să fac tot felul de lucruri, dar strigam că nu pot. A fost fermă, mi-a spus să-i tai lui Jake centura de siguranţă şi hainele, ca să vedem dacă mai are şi alte leziuni în afară de cele de la cap. Nu am vrut, dar mi-a spus că ea trebuie să-l ţină pe Jake de cap. A stat acolo până a sosit ambulanţa şi îi sunt foarte recunoscătoare. A fost minunată şi ne-a salvat vieţile„, a povestit Sharon, care ar vrea să-i mulţumească însă personal femeii care a fost alături de ea în acele momente oribile.

În ciuda numeroaselor fracturi şi fisuri de la nivelul oaselor capului şi feţei, Jake a fost rapid pus pe picioare de medici, iar acum chiar a început să meargă din nou la şcoală. Vizibilă este doar cicatricea de aproape 20 de centimetri pe care o are pe obrazul stâng, care îi va rămâne însă ca o amintire a zilei în care a câştigat la loterie o nouă şansă la viaţă.