Îngerul care se luptă în fiecare zi să trăiască. O fetiţă de un an şi jumătate are nevoie de ajutorul vostru

Caz dramatic în Craiova. O fetiţă de un an şi jumătate se luptă să trăiască. Fiecare zi reprezintă pentru ea şi părinţii ei încă o luptă câştigată. S-a născut perfect sănătoasă, dar o boală gravă a transformat-o într-un copil dependent de tratamente, cu şanse mici de recuperare. Părinţii fac eforturi supraomeneşti să nu cedeze în faţa necazului şi să Îşi ajute fiica să se facă bine.

21 dec. 2016, 08:15
Îngerul care se luptă în fiecare zi să trăiască. O fetiţă de un an şi jumătate are nevoie de ajutorul vostru

Eva Gabriela s-a născut perfect sănătoasă iar până la un an le oferise deja părinţilor cele mai mari bucurii. Au apucat să îi vadă primii paşi şi să îi asculte primele silabe. O banală stare de rău avea să se transforme într-un coşmar, în luna septembrie, când a fost diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.

„În doua luni ni s-a spus de 3 ori ca o putem pierde. De la SHU au aparut complicatii. Spuneau ca va face dializa toata viata, ca va fi intr-o stare vegetativa, sa nu ma gandesc ca va putea merge la scoala sau ca va putea sa faca ceva pentru ea. Va fi in lumea ei si noi pe langa ea”, povesc parintii fetitei.

Boala a generat complicaţii grave la nivel neurologic, iar acum fetiţa este hrănită prin sondă nazogastrică şi nu se poate mişca.

„Nu mai face nimic din ce facea inainte. Nu poate sa inghita. Nu poate sa isi tina capul. Este exact ca un nou-nascut”, spune tatal Evei.

De trei luni, părinţii se luptă să o ţină în viaţă pe Eva. Tratamentele recomandate de medici sunt însă foarte scumpe. O terapie de 12 zile costa 2.100 de euro. Tatăl fetiţei este fotograf, iar mama lucrează la un centru de limbi străine. Cei care doresc să le ofere sprijin o pot face prin donaţii.

Vezi si> Un băieţel de 5 ani a murit în braţele lui Moş Crăciun. Ultimele lui cuvinte îţi vor rupe sufletul în două