Îngheţarea pensiilor şi salariilor, constituţională

Salariile şi pensiile rămân îngheţate în 2012. Curtea Constituţională a respins miercuri sesizarea depusă de USL la legea prin care se îngheaţă pensiile şi salariile bugetare. Liderul PSD, Victor Ponta, a acuzat CCR că a devenit doar "o anexă a Palatului Cotroceni şi a Guvernului".

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 11:48
Îngheţarea pensiilor şi salariilor, constituţională

USL a pierdut la Curtea Constituţională pe legea privind îngheţarea pensiilor şi salariilor, însă liderii Uniunii anticipaseră o astfel de decizie.

În acest sens, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi că „penibilii” de la CCR vor face ceea ce le spune Traian Băsescu în privinţa legii referitoare la îngheţarea salariilor şi pensiilor.

Astăzi, Ponta a reluat acuzaţiile şi a spus că CCR a devenit o anexă a Palatului Cotroceni şi nu vede niciun motiv pentru a aştepta „decizii corecte” din partea Curţii.

„Traian Băsescu i-a numit pe cei de la Curtea Constituţională nişte penibili, iar, din păcate, aici are dreptate. Nu mai are niciun rost să ne aşteptăm la decizii corecte din partea Curţii, care a devenit doar o anexă a Palatului Cotroceni şi a Guvernului”, a declarat Ponta pentru Mediafax.

Preşedintele PSD a afirmat că USL va propune modificarea Legii de funcţionare a Curţii Constituţionale, pentru ca judecătorii să fie numiţi doar din rândul magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi magistraţi de carieră şi nu „paiaţe politice”.

În 16 noiembrie, preşedintele Traian Băsescu declara, la RRA, că indiferent care va fi rezultatul sesizării la CC a îngheţării pensiilor şi salariilor în anul 2012, „bani nu există”, arătând că „dacă ar exista, s-ar plăti”.

În urma acestor declaraţii ale preşedintelui Băsescu, USL a anunţat declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a şefului statului.

Camera Deputaţilor a adoptat în 8 noiembrie OUG 80/2010 care cuprinde amendamente ale Comisiei de buget potrivit cărora anul viitor pensiile şi salariile vor fi îngheţate.

Ordonanţa 80/2010 prevede pentru 2012 „îngheţarea salariilor şi a punctului de pensie la nivelul din anul 2011” şi neacordarea în 2012 a tichetelor de masă, de vacanţă sau de cadou.

 


loading...
Partenerii noștri