INGINERII ELECTORALE. O mie de votanţi la cinci adrese din Bucureşti

Cu două săptămâni înainte de alegeri, poliţiştii au descoperit că nu mai puţin de o mie de persoane au domiciliul la cinci adrese din Bucureşti. Descoperirea a fost făcută după controale la serviciile de evidenţă a populaţiei din toată ţara, care au dat pe bandă rulantă cărţi de identitate noi.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 11:21
INGINERII ELECTORALE. O mie de votanţi la cinci adrese din Bucureşti

IGPR a descoperit între 300 şi 1.000 de oameni care locuiesc la aceeaşi adresă, din Sectorul 3 al Capitalei. La o pensiune din Caraş au domiciliu 41 de persoane, iar la alta, din Timiş, 60, informează România TV.

În urma controalelor, au fost întocmite cinci dosare penale pentru fals în declaraţii şi uz de fals.

Verificările poliţiştilor au fost demarate pentru a stabili dacă sunt persoane care şi-au schimbat adresa de domiciliu pentru a putea vota în diferite localităţi la alegerile locale de luna viitoare.

Potrivit poliţiştilor, în urma controalelor, au fost constatate, în ultimele cinci zile, 22 de infracţiuni şi au fost date 39 de sancţiuni contravenţionale, fiind găsite totodată şi 19 persoane urmărite.

Controalele vor continua şi în perioada următoare pentru identificarea tuturor cazurilor de încălcare a legislaţiei în domeniul stabilirii domiciliului.