Inginerul NASA care a devenit vedetă peste noapte datorită frizurii sale FOTO

Luni dimineaţă, roverul Curiosity a aterizat pe planeta Marte, iar transmisiunea live de la NASA a transformat un inginer într-o adevărată vedetă pe internet, datorită frizurii sale mohawk, creată special pentru momentul istoric.

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 20:52
Inginerul NASA care a devenit vedetă peste noapte datorită frizurii sale FOTO

Bobak Ferdowsi este inginer de sistem pentru misiunea Mars Science Laboratory, adică pentru roverul Curiosity, la NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) din Pasadena, California.

În timpul trasmisiunii live la NASA TV a aterizării roverului pe Marte, camerele de filmat au surprins mai multe cadre cu Ferdowsi şi cu camera de control, frizura lui deosebită atrăgând atenţia. El şi-a făcut, special pentru momentul istoric al aterizării pe Marte, o creastă în stil „mohawk”, cu şuviţe albastre şi roşii şi stele albe pe părţile rase ale capului său.

Ferdowsi, prezent pe Twitter cu numele de utilizatzor @tweetsoutloud, are peste 20.000 de fani pe reţeaua de socializare de când a apărut la TV, iar un admirator a creat chiar un site special pentru el, pe Tumblr. Tânărul inginer a primit chiar şi numeroase cereri în căsătorie.

Directorul de zbor de la NASA este încă şocat de noua sa faimă. „Este un pic supra-real. Încă îmi revin din faza „am ajuns pe Marte”. Încă nu îmi vine să cred asta”, a spus Ferdowsi.

Ferdowsi, care lucrează la JPL de nouă ani, obişnuieşte să îşi schimbe frizura o dată cu misiunile spaţiale la care lucrează. Inginerul NASA speră ca misiune roverului Curiosity să stârnească la fel de multă pasiune ca şi frizura lui.