Ingrediente dezgustătoare pe care le consumi zilnic

Tainele industriei alimentare sunt nenumărate, iar spoturile publicitare ni le prezintă doar pe cele care au potenţialul de a ne trezi interesul sau pofta de mâncare.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 07:00
Ingrediente dezgustătoare pe care le consumi zilnic

Nevoia de a produce constant mai mult, la costuri mai mici, necesitatea conservării pe termen lung, dar şi cea a creării unui aspect foarte atrăgător cumpărătorului a determinat numeroase companii din industria alimentară să recurgă la folosirea unor ingrediente mai puţin obişnuite.

Iata câteva produse alimentare de larg consum care conţin cele mai bizare (chiar dezgustătoare) ingrediente:

Ciocolata: Păr de şoarece. Nu spunem că părul de şoarece este ingredientul secret al ciocolatei… însă ar putea apărea accidental. Autorităţile americane permit existenţa unui fir de păr la o anumită cantitate de
ciocolată.

Guma de mestecat: Secreţii de la oaie. Lanolina, o secreţie uleioasă întâlnită în lâna de la oaie, este un aditiv folosit des la fabricarea gumei de mestecat. Poate fi găsită şi în produse cosmetice, de protecţie solară sau în produsele pentru copii.

Brânza: Rumeguş. Celuloza, sau rumeguşul, este un ingredient ce se găseşte în brânza fărâmiţată. Ajută ca bucăţile de brânză să nu se unească între ele.

VEZI AICI CONTINUAREA