Ingrediente pe care să NU le pui în lista de cumpărături

Cand se apropie sfarsitul de saptamana, gandul iti este la lista de cumparaturi pe care urmeaza sa le faci pentru familie. Iti treci in ea toate cele necesare, asigurandu-te ca urmeaza sa faci cele mai sigure si sanatoase alegeri.

06 feb. 2014, 20:49
Ingrediente pe care să NU le pui în lista de cumpărături

Iata cateva ingrediente pe care nu ar trebui sa le incluzi vreodata in lista de cumparaturi.

Aspartam

Fugi de acest indulcitor artificial cat de mult poti. Foarte multe studii au aratat cat de periculos poate fi aspartamul. Pe langa migrene, tulburari vizuale, stari de ameteala, depresie, aspartamul este considerat si cauzator de cancer la creier.

Citeşte şi: OTRAVA din băuturile dietetice. Vezi la ce riscuri te expui

Conserve

Conservele pot fi periculoase din cauza continutului de bisfenol A (BPA) o substanta care afecteaza sistemul hormonal si care poate duce de la obezitate, boli cardiovasculare, la tulburari comportamentale, modificari ale tesuturilor sanilor si probleme reproductive.

Sirop de porumb

Siropul de porumb a fost pus pe lista substantelor cauzatoare de diabet, obezitate si chiar cancer. Fiind o fructoza lichida, organismului ii este destul de greu sa o proceseze. In plus, in general, siropul de porumb este realizat din porumb modificat genetic.

Apa imbuteliata

Recipientele din plastic pot contine o multime de substante considerate cancerigene (DEHA sau BPA).

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro