Ingredientul banal care dă un gust savuros cafelei. Trucul unui celebru nutriţionist

Multor persoane le place să adauge un pic de zahăr sau lapte în cafeaua lor, dar știați că există oameni care în schimb adaugă sare?

24 ian. 2022, 14:39
Ingredientul banal care dă un gust savuros cafelei. Trucul unui celebru nutriţionist

Cafeaua sărată a redevenit recent un trend și mulți oameni se întreabă dacă există beneficii ascunse. De fapt, probabil singurul context în care ai auzit de cafea cu sare este ca remediu împotriva mahmurelii sau a beției. Însă cafeaua sărată are într-adevăr unele beneficii.

Alton Brown, un autor celebru în cărți de bucate și expert în industria alimentară, a sugerat într-un episod din 2009 al emisiunii sale că adăugarea unui vârf de cuțit de sare la o ceașcă de cafea poate neutraliza gustul amar.  El a insistat ca pentru fiecare ceașcă de apă pe care o folosiți pentru a prepara cafea, să amestecați două linguri de cafea măcinată cu o jumătate de linguriță de sare kosher. Brown a explicat în continuare această metodă pe pagina sa de Facebook. El a spus: „Sarea nu numai că anulează gustul amar, dar și netezește gustul de stătut al apei care stă în rezervor. (…) Și apropo, cercetările au dovedit că sarea este de fapt mai bună la neutralizarea amărăciunii decât zahărul”.

O substanță cancerigenă a fost gasită în peste 95% din mostrele de cafea de pe piața din Hong Kong. În România nu există un laborator care să facă aceste analize
Majoritatea mijloacelor de informare în masă au preluat acest lucru, numindu-l „trucul lui Alton Brown pentru cafea”. Drept urmare, acest obicei a fost preluat de multă lume. Există multe culturi care obișnuiesc să pună sare în cafea. Este o practică din din tradiția cafelei din Ungaria, țările scandinave, Siberia, Turcia etc.

Există mai multe moduri în care adăugarea de sare la cafea poate fi benefică. Este un fapt științific că sodiul, o componentă majoră a sării, neutralizează amărăciunea.  Acest lucru se întâmplă deoarece papilele gustative vor reacționa la aroma sărată în loc de amărăciune. Deci, sodiul ar putea fi chiar mai eficient în acoperirea gustului amar al cafelei decât zahărul. Zahărul poate masca doar puțin acest gust, în timp ce sarea îl neutralizează complet.

Ingredientul SECRET care face o cafea de TOP dintr-una banală. Dimineţile tale se vor schimba radical
Dieteticianul pediatru specialist Clare Thornton-Wood a explicat acest lucru într-un articol pentru Royal Society of Chemistry: Sarea are un gust bun, deoarece este preluată de receptorii de pe limbă. Blochează aromele amare și acre, motiv pentru care este adesea adăugată în alimente pentru a le face mai plăcute. Este doar un truc eficient pentru a reduce rapid gustul amar al cafelei.  Sarea face apa mai bună Sarea va face apa mai bună. După cum a spus Brown, apa care stă în cafetieră pentru o lungă perioadă de timp poate deveni rea la gust. Dacă nu vrei să schimbi mereu apa, poți pune sare în ea, care poate îmbunătăți astfel calitatea apei. De asemenea, va face apa mai densă, conferind cafelei o textură mai groasă. Ionii de sodiu împiedică papilele gustative să înregistreze aroma amară, neutralizând astfel amărăciunea cafelei.

Sarea va spori cu siguranță gustul cafelei. Cel mai bun lucru despre sare este că îmbunătățește aromele care există deja. De asemenea, dacă trebuie să vă limitați aportul de zahăr, dar amărăciunea cafelei este prea mare, sarea poate fi un înlocuitor viabil. Cafeaua în sine are deja o mulțime de beneficii, deoarece conține substanțe nutritive importante, cum ar fi magneziu și o mulțime de antioxidanți. Mai mult, consumul de cafea ajută la combaterea unor boli legate de creier, cum ar fi Alzheimer și demență. Cafeaua obișnuită va crește adrenalina și energia, precum și arderea grăsimilor. Cu toate acestea, dacă pui îndulcitori, siropuri și lapte sau frișcă în cafea, veți elimina multe dintre aceste beneficii.  În același timp, puteți crește în greutate și puteți experimenta complicații ca urmare a aportului ridicat de zahăr. Cafeaua sărată poate înlocui toți acești aditivi.


loading...
Partenerii noștri