Ingredientul pe care este indicat să-l adaugi în cafea. Ce beneficii poate aduce pentru sănătate

Unele condimente pot avea efecte benefice vizibile asupra corpului tău, conform Eating Well. Le poți folosi atât toamna, cât și iarna sau primăvara.

26 sept. 2023, 06:00
Ingredientul pe care este indicat să-l adaugi în cafea. Ce beneficii poate aduce pentru sănătate

Adăugarea condimentelor în cafea poate oferi noi arome și îți poate aduce beneficii pentru sănătate. Acestea îți pot asigura o stare de bine pentru tot restul zilei. Află ingredientul pe care este indicat să-l adaugi în cafea.

Există multe condimente care îți pot susține organismul să lupte împotriva inflamației prezente la nivelul intestinului. Prin includerea acestora în dieta ta zilnică poți obține o îmbunănățire a sănătății intestinale. De aceea, pot deveni o parte a aromelor tale de sezon preferate.

Unele condimente pot avea efecte benefice vizibile asupra corpului tău, conform Eating Well. Le poți folosi atât toamna, cât și iarna sau primăvara. Pe lângă calitățile lor nutritive, îi pot oferi cafelei tale o varietate de gusturi plăcute, pe care le poți include în rutina ta zilnică.

În acest caz, poți adăuga amestecuri de condimente pentru dovleac. Dintre acestea, scorțișoara are un rol de bază, alături de: ghimbir, cuișoare, cardamom, nucșoară și turmeric.

Trei băuturi care înlocuiesc cu succes cafeaua. Sunt mult mai delicioase, dar și mai sănătoase pentru organism
De asemenea, o parte dintre aceste ingrediente au efecte specifice atunci când le combini. Combinația de turmeric și ghimbir reprezintă un amestec bogat în antioxidanți care oferă beneficii precum: sprijinirea sănătății inimii, susținerea imunității, reducerea inflamației și ameliorarea durerilor de stomac.

Scorțișoară
Scorțișoara poate fi ingredientul pe care este indicat să-l adaugi în cafea. Are un gust dulce caracteristic și este recunoscută datorită conținutului bogat în minerale și vitamine, inclusiv: vitamina K, fibre, calciu, fier și mangan. Antioxidanții săi luptă împotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi și diminuează riscul de a dezvolta boli de inimă. În plus, poate combate răcelile și îți poate îmbunătăți abilitățile mentale, inclusiv atenția și concentrarea, potrivit Coffee Affection.

Anason stelat
Poți adăuga anason stelat crud sau prăjit în cafea. Acesta eliberează un miros plăcut în aer și o aromă distinctă în cafea. Are un conținut bogat în antioxidanți, calciu și fier și luptă împotriva cancerului. Poate trata tulburările digestive și poate ameliora constipația și balonarea. Compusul anetol din anasonul stelat are proprietăți antifungice. Anetolul poate îmbunătăți sănătatea sistemului osos și a sistemului circulator.

Cuișoare
Cuișoarele oferă o esență dulce cafelei și pot preveni apariția cancerului. În plus, îți pot susține sănătatea ficatului, pot scădea tensiunea arterială și pot reduce riscul de a dezvolta ulcer gastric. Acestea calmează afecțiunile digestive, susțin imunitatea, calmează durerea și inflamația, îmbunătățesc circulația sângelui și sprijină sănătatea respiratorie.

Nucșoară
Nucșoara are o aromă caldă, asemănătoare cu cea a nucii. O poți găsi sub formă de semințe întregi sau pulbere de condiment. Aceasta conține antioxidanți puternici și are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene recunoscute. Mai mult, poate reduce nivelurile de zahăr din sânge.

Turmeric
Turmericul poate fi ingredientul pe care este indicat să-l adaugi în cafea. Acesta conține un compus numit curcumină, foarte benefic pentru sănătate. Când îl adaugi în cafea, amestecul îți poate accelera digestia, poate reduce inflamația și poate detoxifia organismul. De asemenea, turmericul te poate ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit.

Micul dejun. Prof. Vlad Ciurea explică de ce nu este bine să mâncăm imediat după trezire. Greşeala majoră de la cafeaua de dimineaţă
Datorită curcuminei conținute poate fi un potențial tratament pentru numeroase afecțiuni. Aceasta poate poate ameliora unele simptome ale artritei ușoare și ar putea inhiba creșterea celulelor canceroase.

Cardamom
Cardamomul poate contribui la sprijinirea unei hidratări optime a corpului și la creșterea aportului de oxigen din organism. Acesta te poate ajuta să scapi de respirația urât mirositoare. Poate avea efecte diuretice, iar conținutul său ridicat de antioxidanți poate scădea tensiunea arterială.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.