Trei băuturi care înlocuiesc cu succes cafeaua. Sunt mult mai delicioase, dar și mai sănătoase pentru organism

Oamenii renunță cu greu la cafea, având un rol important mai ales dimineața. Există și alte băuturi cu același efect, dar mai sănătoase pentru organism.

25 sept. 2023, 20:38
Trei băuturi care înlocuiesc cu succes cafeaua. Sunt mult mai delicioase, dar și mai sănătoase pentru organism
Trei băuturi care pot înlocui cafeaua

Dependența de cafea este o problemă reală pentru mulți oameni, iar efectele asupra organismului sunt atât pozitive, cât și negative. De la probleme de stomac, la dureri de cap, cafeaua poate provoca numeroase probleme pe parcursul unei zile. E bine de știut că poate fi înlocuită cu alte băuturi mult mai sănătoase.

Citește și: Culmea turismului! A apărut taxa pe cuburile de gheaţă din băuturi. Cu cât se umflă nota de plată

Trei băuturi care pot înlocui cafeaua

Aceste băuturi delicioase nu îți vor pune sănătatea în pericol, idiferent de cantitatea pe care o vei consuma. Totodată, se găsesc la un preț mic în magazine, motiv pentru care nu trebuie să stai pe gânduri dacă vrei să renunți la cafea.

Cicoarea

Cicoarea este foarte delicioas și poate înlocui cafeaua, dar și ciocolada caldă. Aceasta poate să elimine oboseala, să te umple de energie și,cel mai important, mai ales în această perioadă, să îți întărească sistemul imunitar.

Ceaiul de ghimbir

Dacă vrei să îți întărești sistemul imunitar, ceaiul de ghimbir este ideal pentru asta, deoarece luptă cu succes împotriva virozelor din această perioadă. Ceaiul are efecte antioxidante și poate elimina oboseala din organism.

Citește și: Două tipuri de băuturi pe care să le eviţi dacă ai peste 40 de ani. Consumul lor regulat afectează funcţiile de bază ale organismului şi duc la îmbătrânirea prematură a pielii

Ceaiul verde

Ceaiul verde are un gust foarte plăcut, iar pentru un plus de savoare puteți adăuga lămâie și mentă. Temperaturile scad treptat, iar sezonul rece este tot mai aproape, așa că ceaiul verde este o alegere  foarte bună dacă îți dorești să înlocuiești cafeaua.

Dacă, totuși, nu poți renunța la cafea, o alternativă pentru a te menține sănătos este să te asiguri că ai consumat cantitatea corectă. Acest detaliu depinde, desigur, de concentrația cafelei, dar cantitatea maximă este, în medie, de cinci sau șase cești de cafea pe zi.