Ingredientul pe care Sofia Vicoveanca îl strecura în ciorbă fără ca soțul ei să știe: „A plecat dintre noi și n-a știut adevărul. Dacă spui o minciună, să o păstrezi până te duci”

Este cunoscut faptul că moldovencele şi bucovinencele sunt cele mai pricepute gospodine, iar Sofia Vicoveanca nu a făcut niciodată excepție. Îi gătea soțului ei, regretatul Victor Micu, cele mai delicioase bucate, dar un ingredient nu aprecia acesta deloc: smântâna. Cu toate astea, când artista i-a pus pe ascuns smântână în ciorbă, a mâncat și i-a plăcut, ba, chiar, a cerut ca toate ciorbele să aibă același gust.

29 iul. 2023, 08:00
Ingredientul pe care Sofia Vicoveanca îl strecura în ciorbă fără ca soțul ei să știe: „A plecat dintre noi și n-a știut adevărul. Dacă spui o minciună, să o păstrezi până te duci”

Iar Sofia Vicoveanca i-a făcut pe plac, ascunzându-i, totuși, faptul că este vorba despre smântână, un aliment pe care Victor Micu nu-l agrea deloc. Această mică minciună nevinovată a fost unul dintre secretele lor de cuplu.

Sofia Vicoveanca îşi aminteşte cu plăcere momentele în care îi gătea soţului cele mai gustoase ciorbe, în care adăuga pe ascuns smântână. Şi iată cum iubirea se manifestă în cele mai mici gesturi.

Ingredientul pe care Sofia Vicoveanca îl strecura în ciorbă fără ca soțul ei să știe

Soţul meu zicea aşa: Mie nu îmi pui smântână! Îmi era milă de el, că ştiam  că ciorba lui nu avea gustul la fel de bun ca cea din farfuria mea. Într-o zi ce am făcut? Am pus în toată oala smântână! I-am zis că nu am pus smântână… E albă de la pătrunjel, păstârnac, ţelină… şi s-a albit…, i-am zis. I-a plăcut şi a mai cerut o porţie. Numai aşa să faci ciorba, de acum!’, mi-a spus el.

A plecat dintre noi şi n-a ştiut adevărul. Căci, dacă spui o minciunică, să o păstrezi până te duci! Niciodată nu a ştiut că îi pun smântână în ciorbă”, a povestit acum ceva timp Sofia Vicoveanca în emisiunea Oanei Turcu, potrivit Ego.

Citeste si Gestul inedit pe care Sofia Vicoveanca îl face pe scenă: „Am grijă și de public, dar și de mine”

Victor Micu s-a stins fulgerător în urmă cu mai bine de două decenii

Sofia Vicoveanca (81 de ani) a rămas văduvă în urmă cu mai bine de 22 de ani. Soțul ei, ziaristul sucevean Victor Micu, care a lucrat timp de peste 40 de ani la ziarul „Zori noi” din Suceava, s-a stins  fulgerător, în 2001, la vârsta de 70 de ani, după ce a început să tușească. Speriați că bărbatul nu își mai revine, Sofia Vicoveanca și fiul lor au sunat la ambulanţă. Din păcate, acesta a decedat în drum spre spital.

Ca în orice cuplu, şi la ei au existat certuri, dar reușeau să treacă peste ele cu ajutorul comunicării și înțelegerii. Renumita cântăreață își amintește cu drag de partenerul ei de viață.

Noi, muierile, avem gura mitralieră, știți că nu mă știu sfădi? Cât am trăit cu soțul meu, asta nu înseamnă că că nu au existat. Dar nu cu tonul încât să aștept răspuns tot pe același ton. Am avut o relație tare faină, mi-a fost foarte aproape. Am eu un fel de a spune și de a lăsa umărul, să-mi pun sufletul să plângă!”, a declarat Sofia Vicoveanca în cadrul podcast-ului Altceva, găzduit de Adrian Artene.

Citeste si Cum a reacționat Sofia Vicoveanca când a aflat că un preot îi recită poeziile la înmormântări: „Doamne, mă ferește!”