Ingredientul secret pentru o omletă cât mai pufoasă și gustoasă

Când vine vorba de un mic dejun sănătos și gustos, omleta este cea mai bună alegere. După ce veți adăuga acest ingredient în compoziție, veți observa cu siguranță diferența de consistență, dar și de gust. Iată rețeta pentru o omletă perfectă!

10 ian. 2023, 15:09
Ingredientul secret pentru o omletă cât mai pufoasă și gustoasă

Pentru a obține o omletă perfect pufoasă aveți nevoie de un singur ingredient. Omleta este un preparat extrem de consumat la micul dejun. Pe lângă faptul că sunt sărace în calorii, ouăle sunt și foarte bogate în vitamine precum B, Omega 3, Zinc și Cupru.

Deși este ușor de făcut, nu toate gospodinele știu despre ingredientul secret care o face pufoasă, dar mai ales gustoasă.

Este vorba despre un truc care este cunoscut și folosit doar de cei mai iscusiți bucătari.

Care este ingredientul secret care se adaugă în omletă

Atunci când prepară omletă, cei mai mulți oameni obișnuiesc să adauge puțin lapte atunci când amestecă ouăle. Acest lucru nu este neapărat greșit, însă dacă vom folosi alt ingredient, vom observa că textura va deveni mult mai pufoasă și cremoasă.

Este vorba despre smântâna grasă, iar două lingurițe sunt suficiente pentru a da acea consistență perfectă. Așadar, atunci când doriți o altfel de omletă a clasicei retețe, încercați să adaugați smântână.

Iată rețeta pentru o omletă pufoasă cu smântână, șuncă și cașcaval.

– 2 ouă

– 2 linguri de smântână

– 3 felii de şuncă de pui

– 100 g caşcaval

– sare

– piper

Se bat ouăle bine cu sare si piper, apoi se adaugă smântâna și omogenizează bine unde apoi se adaugă șunca tăiată cubulețe, se amesteca bine apoi într-o tigaie se pune puțin ulei și când e încins se adaugă compoziția obținută, la sfârșit de tot când e aproape gata se adaugă și cașcavalul, potrivit gustos.ro

La final, se mai poate adăuga verdețuri sau condimente. De asemenea, pentru a prepara o omletă cât mai pufoasă, mai există un ingredient pe care îl putem adăuga în compoziție. Este vorba despre bicarbonat, care are un n rol foarte important. Acest ingredient ajută la frăgezirea și umflarea omletei. Rezultatul: veți obține o omletă pufoasă și aerată.

Citiți și: STUDIU Omleta consumată prea des are efecte nedorite asupra sănătăţii. Inima şi creierul, principalele organe afectate