Îngrijorare maximă la Beijing. În mai puţin de trei ani populaţia Chinei va începe să scadă

Creşterea demografică a Chinei a încetinit semnificativ şi se aşteaptă ca populaţia ţării să înceapă să scadă înainte de 2025, scrie cotidianul de stat Global Times, citând un înalt oficial guvernamental.

25 iul. 2022, 13:21
Îngrijorare maximă la Beijing. În mai puţin de trei ani populaţia Chinei va începe să scadă

Datele statistice privind natalitatea publicate duminică au arătat că, în 2021, numărul de naşteri a fost cel mai scăzut din ultimele decenii în mai multe provincii ale Chinei.

În provincia centrală Hunan, numărul naşterilor a coborât sub 500.000 pentru prima dată în aproape 60 de ani, notează Global Times, preluat de asia.nikkei.com.

Doar provincia Guangdong, din sudul Chinei, a depăşit cifra de un milion de naşteri.

China se luptă să inverseze tendinţa de scădere rapidă a creşterii populaţiei, în condiţiile în care mulţi tineri aleg să nu aibă copii din cauza unor factori precum costurile ridicate şi presiunea locului de muncă.

Citeşte şi Recensământul populației a fost prelungit. Care este noul termen

Populaţia Chinei este prognozată să înceapă să scadă în cincinalul 2021-2025, mai scrie Global Times, citându-l pe Yang Wenzhuang, şeful direcţiei pentru populaţie şi familie în cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate.

Modificarea legislativă operată de China anul trecut pentru a le permite femeilor să aibă trei copii nu a fost de ajutor, multe femei spunând că aceasta vine prea târziu şi că ele nu beneficiază de suficientă securitate a locului de muncă şi egalitate de gen.

Citeşte şi Austriecii sunt avertizaţi că vor avea mai puţină căldură la iarnă. Apelul ministrului Energiei de la Viena, pentru populaţie