O femeie îngropată de vie a reuşit să iasă din mormânt

Michelina Lewandowska, o tânără mamă din Marea Britanie, s-a trezit atacată cu un pistol cu electroşocuri şi, ulterior, înfăşurată în bandă izolatoare, împachetată într-o cutie de carton şi îngropată de vie în pădure. Din fericire femeia asupravieţuit.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 12:00

Michelina Lewandowska, în vârstă de 27 de ani leşinat după ce a încasat şocul a 300.000 de volţi, descărcat de pistolulelectric al prietenului său, Marcin Kasprzak, de 25 de ani, care voia să scape de femeie doarece o considera că nu-l mai atrage şi se plictisise de ea, a anunţat Instanţa Regală din Leeds, citată de Daily Mail.

Kasprzak, împreună cu un complice, amicul său, Patryk Borys, în vârstă de doar 18 ani, au pus sinistrul pachet în portbagajul unei maşini şi au mers în pădure pentru a îngropa ceea ce credeau că e un cadavru. Pe drumul spre pădure Michelina s-a trezit dar a rămas tăcută pentru a-i face pe agresori să creadă, în continuare, că este leşinată.

În raportul poliţiei din Leed femeia consemnează cum a asistat, îngrozită, în tăcere, la episodul în care cei doi au săpat o groapă, nu foare adâncă, în care au aşezat-o iar apoi au aruncat pământ peste cutia în care se afla. Cei doi bărbaţi au lăsat apoi femeia îngropată şi s-au dus la primul bancomat pentru a fura 500 de lire sterline de pe un card al femeii, episod surprins de o cameră de supraveghere. Între timp, Michelina s-a luptat cu disperare, mai bine de o oră pentru a se dezimobiliza şi a ieşi, cu extrem de mare greutate, din mormântul improvizat unde risca să să sufoce. Femeia a alergat apoi până a găsit o şosea unde a cerut ajutorul primului şofer întâlnit.

Instanţa din Leeds a mai dezvălzuit că Michelina Lewandowska şi iubitul său, Marcin Kasprzak, ce se cunoscuseră cu şase ani în urma incidentului în Polonia natală, au împreună un băieţel, Jakub, în vârstă de trei ani. Tot în dosarul procuraturii se precizează că Marcin a încercat s-o ucidă pe Michelina deoarece era plictisit de partenera sa. El i-ar fi spus de câteva ori femeii că nu arată aşa de bine ca fetele pe care le vede la sala de fitness. Bărbatul voia acum să scape de prietena sa şi să-şi crească băieţelul împreună cu o nouă prietenă. Ambii indivizi implicaţi în tentativa de crimă au negat fapta.

Procurorul Jonathan Sharp a relevat, însă şi premeditarea actului, declarând că înainte cu două săptămâni de comiterea agresiunii Marcin şi-a schimbat statusul de pe pagina sa de Facebook din „implicat într-o relaţie” în „single”. Mai mult, el l-ar fi cooptat şi pe amicul său polonez, Borys, în sinistra afacere. Cu o noapte înainte de comiterea atacului Marcin şi-a trimis copilul la mama sa. În continuare cei doi şi-au recunoscut faptele dar au negat faptul că voiau s-o ucidă pe femeie.