ÎNGROPAŢI în datorii. Peste 800.000 de români sunt FALIŢI, în mod oficial

Criza a făcut din România o ţară de faliţi. Potrivit România TV, aproximativ 850.000 de români sunt în faliment personal, pentru că nu mai sunt în stare să-şi achite datoriile. Ca să le uşureze situaţia, unii specialişti spun că este nevoie de o lege a falimentului personal.

28 feb. 2014, 09:39
ÎNGROPAŢI în datorii. Peste 800.000 de români sunt FALIŢI, în mod oficial

Milioane de români au luat credite în perioada de boom economic, până în 2008, iar mulţi dintre ei au ajuns în situaţia să nu-şi mai poată plăti datoriile.

Potrivit România TV, este vorba despre un număr foarte mare de români, experţii extimând că aproximativ 850.000 de persoane se află în impas financiar.

Citeşte şi Guvernul şi-a luat angajamentul în faţa FMI să nu adopte legislaţia privind falimentul personal

Pentru aceşti oameni care nu-şi mai pot plăti datoriile există proiectul legii falimentului personal, care se află în dezbare în parlament. Totuşi, această lege nu conţine doar avantaje pentru românii care nu-şi pot plăti datoriile. Totuşi, cei despre care se constată că se află într-un faliment „scuzabil” ar putea obţine o ştergere parţială sau totală a datoriilor. Băncile sunt însă reticente la acest proiect de lege, opunându-se adoptării lui.

Citeşte şi Legea falimentului personal a fost amânată de la vot în Camera Deputaţilor