Legea falimentului personal a fost amânată de la vot în Camera Deputaţilor

Proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor şi falimentul personal a fost amânat miercuri de la vot în plenul Camerei Deputaţilor. Acesta se întoarce la Comisia juridică, unde trebuie realizat un raport. Camera Deputaţilor care este cameră decizională, după ce actul normativ a fost deja adoptat de către Senat în anul 2010.

12 feb. 2014, 12:09
Legea falimentului personal a fost amânată de la vot în Camera Deputaţilor

Isolvenţa personală poate fi deschisă la cererea debitorului, care, odată cu cererea, recunoaşte cu bună-credinţă că se află în stare de insolvenţă, sau la cererea creditorului care are de recuperat o sumă de bani, potrivit formei adoptate în Senat, informează adevarul.ro.

Citeşte şi Guvernul şi-a luat angajamentul în faţa FMI să nu adopte legislaţia privind falimentul personal

Creditorul trebuie să aducă înscrisuri că debitorul se află în stare de insolvenţă şi că, într-o perioadă de maxim 30 de zile de la data exigibilităţii creanţei a încercat reglementarea amiabilă sau executarea silită, dar aceste demersuri au rămas fără rezultat. Cererea debitorului trebuie să fie soluţionată într-o perioadă de 5 zile de la înregistrare şi poate fi soluţionată şi fără citarea părţilor dacă în termen de 3 zile de la înregistrare nu există cereri de intervenţie.

Citeşte şi Legea falimentului personal, oprită de noua scrisoare cu FMI

Dacă se aplică citarea, atunci termenul de citare este prescurtat la 48 de ore. Termenul de recurs este la 10 zile de la pronunţare.