Iniţiativă legislativă Robert Turcescu: Lucrările de doctorat din 1990 şi până acum să fie publicate în format electronic

Deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu a depus o iniţiativă legislativă prin care şcolile doctorale să fie obligate să publice în format electronic toate lucrările de doctorat din 1990 şi până în prezent, iar cele care nu se vor conforma acestei cerinţe să aibă suspendat dreptul de a coordona lucrări de doctorat.

RomaniaTV.net
28 iun. 2017, 17:14
Iniţiativă legislativă Robert Turcescu: Lucrările de doctorat din 1990 şi până acum să fie publicate în format electronic

Robert Turcescu a transmis printr-un comunicat de presă, că a depus miercuri, o iniţiativă legislativă privind modificarea art. 168 din Legea Educaţiei Naţionale, prin care propune înfiinţarea Registrului Naţional al Lucrărilor de Doctorat, precum şi obligaţia şcolilor doctorale de a publica în format electronic, în acest registru, toate lucrările de doctorat elaborate din 1990 şi până în prezent.

“Şcolile doctorale care nu se conformează acestei cerinţe, în termen de un an de zile, vor avea suspendat dreptul de a coordona lucrări de doctorat până în momentul în care se vor conforma cerinţelor impuse prin acest nou proiect de lege”, se arată în comunicat.

Deputatul PMP spune că din 1990 şi până în în prezent au fost acordate 67.000 de titluri de doctor, iar jumătate dintre acestea au fost obţinute în numai cinci ani, în perioada 2011 – 2016. 

“Am depus acest proiect legislativ chiar în ziua în care la Ministerul Educaţiei Naţionale a fost anunţat ca posibil titular celebrul domn Liviu Pop, cel care s-a luptat din răsputeri, într-un mandat precedent, să-l scape de acuzaţia de plagiat în lucrarea de doctor pe nu mai puţin celebrul Victor Ponta. Din 1990 şi până în prezent, au fost acordate 67.000 de titluri de doctor, jumătate dintre acestea fiind obţinute în perioada 2011-2016”, a precizat Robert Turcescu.


loading...