Injecţiile cu colagen. Cum te ajută şi de ce anume să te fereşti

Acestea au fost folosite de decade pentru a trata imperfecţiuni minore ale pielii feţei, în special pentru a reduce diferitele tipuri de riduri, dar şi urmele de acnee. Colagenul este util şi pentru a da un aspect mai plin buzelor şi obrajilor însă poate fi folosit şi în alte regiuni ale corpului: pieptul, spatele şi gâtul, însă injecţiile faciale cu colagen sunt cel mai des întâlnite. În multe cazuri, tratamentul cu colagen este combinat cu alte proceduri cum ar fi cele de face lift sau de refacere a suprafeţei pielii cu ajutorul laserului.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 09:05
Injecţiile cu colagen. Cum te ajută şi de ce anume să te fereşti

Deşi injecţiile cu colagen sunt sigure, rapide şi uşor de administrat, este foarte important să apelezi întâi la un chirurg cosmetician calificat cu care poţi discuta toate variantele de tratament.

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteină naturală ce se găseşte în oase, cartilaje şi tendoane; există nu mai puţin de 27 de tipuri diferite de colagen produs în mod natural de organism. Anumite tipuri de colagen ce se găsesc în ţesutul pielii sunt esenţiale pentru rezistenţa şi elasticitatea epidermei. Pe măsură ce trece timpul şi organismul avansează în vârstă, acest colagen cedează, iar pielea începe să îşi piardă şi ea supleţea, ridându-se. În încercarea de a lupta cu aceste semne de îmbătrânire, mulţi oameni caută o soluţie în injecţiile cu colagen pentru a înlocui ceea ce au pierdut.

Cei mai mulţi oameni care optează pentru injecţiile cu colagen, au între 35 şi 60 de ani şi îşi doresc să îşi mascheze cât mai mult semnele de îmbătrânire cum ar fi ridurile. De asemenea, colagenul este excelent pentru a crea buze mai voluptoase dar şi pentru a retuşa zonele din împrejurimile gurii şi a frunţii unde ridurile au reînceput să apară după proceduri cosmetice anterioare. Pacienţii mai în vârstă pot, de asemenea, beneficia de pe urma colegenului deşi candidaţii ideali pentru tratament sunt aceia ce îşi păstrează încă elasticitatea pielii.

Citiţi aici mai mult