Înmormântare fără distanțare socială la Cluj. Zeci de romi l-au condus pe ultimul drum pe bulibașa Mircea Rostaș

La Cluj, oamenii nu au mai ținut cont de distanțarea socială și au fost prezenți la înmormântarea bulibașei Mircea Rostaș, supranumit şi cel mai mare judecător al staborurilor din zonă.

11 feb. 2021, 11:36
Înmormântare fără distanțare socială la Cluj. Zeci de romi l-au condus pe ultimul drum pe bulibașa Mircea Rostaș

Înmormântare fără distanțare socială la Cluj. La eveniment au fost prezenți și polițiștii, însă aceștia nu au aplicat amenzi persoanelor prezente, conform stiridecluj.ro. Zeci de oameni s-au adunat în curtea casei să-l conducă pe ultimul drum pe bulibaşa Mircea Rostaș, supranumit şi cel mai mare judecător al staborurilor din zonă.

Înmormântarea a avut loc conform tradițiilor rome. Deși majoritatea celor prezenți purtau mască la slujba de înmormântare în curtea casei, toți s-au îmbulzit în casă lângă sicriu. Scena s-a repetat și când sicriul cu trupul neînsuflețit a fost scos în curte.

Citește și: Protest la Ministerul Justiţiei faţă de desfiinţarea Secţiei Speciale. Diana Şoşoacă, reacţie furibundă: „Este inadmisibil! DNA doarme, DIICOT doarme. SIIJ nu doarme”

La întregul eveniment au fost prezente și forțele de ordine. Aceștia au stat în fața casei și au fost chiar și în camera cu sicriul, însă, oamenii legii nu au dat amenzi și nici nu au încercat să îi distanțeze pe oameni. .Discursurile celor prezenți au fost transmise atât în limba română, cât și în imba romani. În momentul în care cosciugul a fost scos din casă, oamenii au aruncat cu petale de trandafiri.

„Fratele Deia era un om cunoscut în toată țara, era un om priceput, învățat, care știa să sta de vorbă cu orice om. A condus familia, era un stâlp al familiei”, a spus unul dintre persoanele prezente. În timp ce o altă persoană a precizat că: ”Asistăm astăzi la plecarea unui om. Vedem viața a omului cum este? 70 de ani spune Sfânta Scriptură…80 pentru cei puternici. Care e viața unui om până la 70 de ani? Ce roade aduce?”

Înmormântare fără distanțare socială la Cluj. Mircea Rostaș a murit la vârsta de 74 de ani, iar în ultima vreme s-a aflat sub observația medicilor, fiind internat în spital. La înmormântarea acestuia a fost prezent și unul dintre fii bărbatului, care este închis la Penitenciarul Gherla. Omul a beneficiat de o învoire pentru a-și conduce tatăl pe ultimul drum, motiv pentru care și poliția era prezentă.

https://www.youtube.com/watch?v=6l82TzPp574&feature=emb_title