Protest la Ministerul Justiţiei faţă de desfiinţarea Secţiei Speciale. Diana Şoşoacă, reacţie furibundă: „Este inadmisibil! DNA doarme, DIICOT doarme. SIIJ nu doarme”

Protest la Ministerul Justiţiei. Zeci de oameni s-au adunat, joi, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de decizia Guvernului Cîţu de a desfiinţa Secţia Specială. Printre protestatari se numără şi Diana Şoşoacă. Senatoarea exclusă din AUR susţine că desfiinţarea SIIJ este o "inadimisibilă" pe motiv că Secţia specială este "singura entitate care se mai ocupă de cercetare acestor abuzuri şi erori din Justiţie".

11 feb. 2021, 10:44
Protest la Ministerul Justiţiei faţă de desfiinţarea Secţiei Speciale. Diana Şoşoacă, reacţie furibundă: „Este inadmisibil! DNA doarme, DIICOT doarme. SIIJ nu doarme”

Un protest faţă de desfiinţarea Secţiei Speciale are loc, joi, la Ministerul Justiţiei. Oamenii veniţi cu zecile au fluturat pancarte cu mesaje pentru ministrul Justiţiei, Stelian Ion, prin care îi cer să nu fie desfiinţată Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

La manifestaţia spontană a ajuns şi senatoarea Diana Şoşoacă.

„Cum să se desfiinţeze SIIJ? În condiţiile în care nu avem o lege a răspundere a magistraţilor, SIIJ este singura entitate care se mai ocupă de cercetare acestor abuzuri şi erori din Justiţie.

Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Dacă desfiinţăm SIIJ, hai să desființăm tot.

DNA doarme, DIICOT doarme. SIIJ nu doarme. De ce să o desfiinţeze? Secţia Specială trebuie să aibă parte de câteva schimbări, dar nu desfiinţezi o instituţie care face dreptate”, a declarat Diana Şoşoacă, la România TV.

Senatoarea de Iaşi, exclusă recent din AUR, a criticat coaliţia de guvernare deoarece vrea să desfiinţeze o instituţie „care chiar îşi face treaba pentru că anchetează pe cei care fac abuzuri în Justiţie”

„Totul este o miză. Totul e legat de politic, de tot ce înseamnă infiltrarea politicului în justiţie şi în tot ce înseamnă cercetarea abuturilor”, a mai spus Diana Şoşoacă.

Şi Marcel Ciolacu a criticat iniţiativa ministrului Justiţiei ce vizează desfiinţarea Secţiei Speciale pe motiv că România se află într-o „criză economică evidentă”. Preşedintele PSD a amintit că CSM a dat aviz negativ pe unui proiect similar.

Marcel Ciolacu a precizat că PSD se opune desfiinţării Secţiei Speciale deoarece „priorităţile românilor sunt cu totul altele în acest moment”.

„Avem o criză economică evidentă şi prioritatea acestui Guvern a devenit deodată Secţia Specială. Vreau să fiu bine înţeles. Secţia Specială nu vizează politicienii sau dosarele penale ale politicienilor, nici amnistii, nici graţieri.

Noi vorbim aici de indenpedenţa magistraţilor. Nu poţi să vorbeşti de un act de justiţie corect atâta timp cât nu ai independenţa magistraţilor. A mai fost o propunere de desfiinţare a Secţiei Speciale, unde CSM a dat aviz negativ”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu se opune desfiinţării Secţiei Speciale. „Avem o criză economică evidentă şi prioritatea acestui Guvern a devenit deodată Secţia Specială”