Înmormântare cu 50 de persoane, în plină pandemie. Masca de protecție a lipsit, iar distanțarea socială nu a existat

Mai mulți cetățeni au participat la înmormântarea mamei liderului romilor din Lugoj, în condițiile în care orașul este plasat în carantină.

30 nov. 2020, 11:56
Înmormântare cu 50 de persoane, în plină pandemie. Masca de protecție a lipsit, iar distanțarea socială nu a existat

Înmormântare cu 50 de persoane. Zeci de membri ai familiei, prieteni sau cunoscuți s-au alăturat cortegiului funerar. În fruntea coloanei a fost o fanfară din Lugoj care a interpretat melodii funerare pe întreg drumul spre locul de veci. Participanții nu păstrau distanțarea fizică și nici nu au purtat masca de protecție.

Citește și: Slujba de la Mânăstirea „Peştera Sfântului Andrei” din Constanţa. Zeci de jandarmi şi poliţişti, mobilizaţi în zi de sărbătoare

Conform măsurile de prevenție, în starea de alertă, într-o localitate care se află în carantină, numărul participanților la o înmormântare nu trebuie să depășească 20 de persoane.  Oamenii legii au descoperit că la eveniment participau aproximativ 50 de persoane care nu respectau nicio normă de protecție sanitară.

”În urma celor constatate s-a stabilit faptul că la eveniment au participat mai multe persoane care nu respectau normele de protecție sanitară, depășind limita legală de 20 de persoane” , au declarat aceștia.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în baza Legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, organizatorul evenimentului fiind sancționat cu suma de 2.000 de lei, iar participanții la eveniment cu sancțiuni în valoare totală de 14.000 de lei.

Înmormântare cu 50 de persoane. Primarul orașului Lugoj a reacționat după ce imagini de la înmormântare au fost postate pe rețelele de socializare. Edilul Claudiu Buciu cere anchetă și tragerea la răspundere a celor care au sfidat măsurile impuse de autorități.

”Toată recunoștința pentru cei decedați. Însă a tolera asemenea ceremonii în timp ce Lugojul este în carantină și, mai mult, a tolera asemenea ceremonii doar pentru unii, consider că este profund nedrept pentru o societate care se vrea democratică. În afara faptului că acest demers este total ilegal, forțele de ordine publică locală s-au făcut cu bună știință că nu văd și nu aud nimic. Dacă aveți pretenția să fiți tratați cu respect, tunci aplicați legea stimați Polițiști, polițiști locali ori Jandarmi! Voi cere o anchetă la cel mai înalt nivel pentru a lămuri cum a fost posibil ca toate forțele de ordine din oraș să se facă că nu văd și nu aud nimic” , a transmis edilul.Politistii au inceput o ancheta la Lugoj.