Înmormântare cu peste 100 de persoane pentru un tânăr mort de COVID. Lăutari și dedicații în cimitir

Peste o sută de persoane au participat la înmormântarea unui tânăr din Târgu Jiu, unde municipiul a intrat în scenariul roșu. În cimitir lăutarii au făcut și dedicații.

04 mart. 2021, 19:58
Înmormântare cu peste 100 de persoane pentru un tânăr mort de COVID. Lăutari și dedicații în cimitir

Înmormântare cu peste 100 de persoane pentru un tânăr mort de COVID. Totul s-a întâmplat în Târgu Jiu, unde rata de infectare a crescut în ultimele zile, iar municipiul a intrat în scenariul roșu.

Rudele unui tânăr în vârstă de 35 de ani, mort în urma infecției cu coronavirus, s-au adunat în Cimitirul Municipal din Târgu Jiu pentru a-l conduce pe ultimul drum. Acestea au uitat de restricțiile impuse de autorități din cauza pandemiei COVID și s-au strâns în număr mare. Mai exact, peste o sută de persoane s-au adunat în cimitir și au adus lăutarii pentru a face dedicații. Mulți dintre aceștia au transmis evenimentul LIVE pe Facebook.

Citește și: Noi detalii în cazul bărbatului mort la o zi după vaccin! Ce au descoperit medicii

Înmormântare cu peste 100 de persoane pentru un tânăr mort de COVID. Corpul neînsuflețit al tânărului a fost adus direct la Cimitirul Municipal, de persoane îmbrăcate cu echipament de protecție anti-Covid. Poliția nu a intervenit și nu a aplicat sancțiuni, însă autoritățile sanitare susțin că la înmormântările pacienților COVID nu au voie mai mult de OPT persoane.

Un bărbat de 45 de ani din Argeş a murit la câteva ore de la vaccin

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 face precizări legate de decesul unui bărbat de 45 de ani din județul Argeș, vaccinat, care a murit acasă. Astfel, în 2 martie, un bărbat de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

Citește și: Peste 200.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge în România

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.