Noi detalii în cazul bărbatului mort la o zi după vaccin! Ce au descoperit medicii

Noi detalii despre bărbat de 46 de ani din Tg. Jiu care a murit la o zi după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID-19. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat concluziile anchetei făcute de DSP Gorj în acest caz.

04 mart. 2021, 18:45
Noi detalii în cazul bărbatului mort la o zi după vaccin! Ce au descoperit medicii

Noi detalii în cazul bărbatului mort la o zi după vaccin! DSP Gorj a făcut verificări în cazul decesului bărbatului de 46 de ani care a murit la o zi după ce s-a vaccinat împotriva COVID. CNCAV a precizat că pe durata triajului epidemiologic nu au fost indicate probleme cronice de sănătate, iar  după administrarea vaccinului nu a prezentat modificări ale stării de sănătate.

Specialiştii au precizat că investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins.

Citește și: Un bărbat de 45 de ani din Argeş a murit la câteva ore de la vaccin

Noi detalii în cazul bărbatului mort la o zi după vaccin

”În urma apariției în spațiul public a unor informații privind decesul unui bărbat, de 47 de ani, din Târgu Jiu, județul Gorj, cu istoric de vaccinare recentă, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj s-a autozesizat și a derulat verificări pentru documentarea situației în cauză.
Potrivit datelor transmise, astăzi, 4 martie a.c., către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în cursul zilei de 28 februarie a.c., persoana respectivă s-a prezentat la un centru de vaccinare din Bumbești-Jiu, unde i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca” ,se  precizează în comunicatul transmis de CNCAV.

”În urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală timmp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare. A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situație care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanță.Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanță, cât și în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleași zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigațiile medicale efectuate în cadrul Secției Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidențiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins” , se arată în comunicatul CNCAV.