Înmormântările au devenit un fel de nunţi în Lugoj. Preoţii le cer familiilor îndoliate să pună bani în plic, în loc să cumpere coroane

Preotii din Lugoj isi sfatuiesc enoriasii sa nu mai cumpere coroane mortuare, ci sa puna bani in plic pentru rudele decedatilor, ca un ajutor financiar binevenit in momente grele. Este o initiativa practica, spun cei mai multi credinciosi.

28 feb. 2019, 07:10
Înmormântările au devenit un fel de nunţi în Lugoj. Preoţii le cer familiilor îndoliate să pună bani în plic, în loc să cumpere coroane

Plicul cu bani pentru rudele celor trecuti in nefiinta ar putea fi noua traditie in cimitirele din Lugoj, scrie stirilekanald.ro. Coroanele aduse drept omagiu, care sunt nelipsite de pe morminte, nu folosesc nimanui: nici decedatilor, nici celor indoliati.

Citeşte şi SOBOR de preoţi la sfinţirea sediului CNAIR Iaşi. Autostrada Moldovei mai aşteaptă

Asa au gandit si preotii, de la care a pornit, de fapt, initiativa. La capele au fost deja instalate anunturi prin care oamenii sunt indemnati sa puna banii de coroana intr-un plic. Ideea i-a venit protopopului din Lugoj dupa ce a fost la o inmormantare a unui cunoscut din Germania. Asa a descoperit ca nemtii sunt practici.

In plus, coroanele se transforma in gunoaie iar costurile sunt suportate de parohii. Asadar, preotii din Lugoj spera ca toti slujitorii din tara sa le preia exemplul, iar oamenii sa renunte la coroanele mortuare.