Înotătoarea Diana Nyad a abandonat cursa istorică pe mare între Cuba-Florida VIDEO

Diana Nyad a fost scoasă din apă marţi dimineaţa, încheind astfel istorica cursă înot între Cuba şi Florida. Ea voia să devină prima persoană care parcurge înot traseul între Cuba şi Florida fără cuşcă metalică împotriva rechinilor.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 18:57
Înotătoarea Diana Nyad a abandonat cursa istorică pe mare între Cuba-Florida VIDEO

Diana Nyad împlineşte miercuri 63 de ani.  Într-un interviu acordat postului de televiziune „Good Morning America”, observatorul oficial al cursei, Steven Munatones, redactor-şef al publicaţiei Daily News of Open Water Swimming, aflat în echipa care o însoţea pe înotătoare cu bărcile, a declarat că „pericolele erau atât de mari, încât echipajul format din 63 de membri nu putea să rişte viaţa nimănui, mai ales pe cea a Dianei”.

Înotătoarea a suferit arsuri severe din cauza Soarelui puternic, o întindere musculară la un biceps şi abia poate să mai meargă, au mai spus membrii echipajului însoţitor. Diana avea buzele şi limba umflate din cauza apei sărate. Faţa ei şi costumul în care înota fuseseră unse cu lanolină neagră, ca să ţină la distanţă meduzele şi frigul. Înotătoarea a fost atacată de patru ori de meduze şi tot aceste vieţuitoare acvatice i-au zădărnicit şi anul trecut continuarea cursei.

Diana a pornit sâmbătă în aventura ce fusese estimată să se încheie în aproximativ 60 de ore. Dar duminică, pe mare s-a iscat o furtună, iar Diana a fost nevoită să plutească, în loc să înoate, din cauza valurilor, străduindu-se în zadar să găsească o ieşire către nord-vest din calea furtunii.

În timpul cursei, Diana nu a avut voie nici măcar să fie atinsă de vreo ambarcaţiune sau de vreun membru din cadrul echipajului. Numai când a vrut ea să întrerupă cursa echipajul a ajutat-o. Precedenta încercare a Dianei de a parcurge înot aceast traseu a fost în septembrie 2011, când a înotat peste 40 de ore şi a parcurs 67 de mile maritime.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player