Inovația și noile tehnologii, pilonii schimbării pentru 1 miliard de fumători

Cea mai bună modalitate prin care fumătorii adulți pot reduce riscul de a dezvolta afecțiuni asociate fumatului este să renunțe la țigări. Pentru cei care nu reușesc, trecerea la un produs care încălzește tutunul în loc să îl ardă reprezintă o alegere cu riscuri reduse. Iar această alegere se bazează pe încredere în date, studii și știință.
Alina Costache
30 mai 2023, 08:51
Inovația și noile tehnologii, pilonii schimbării pentru 1 miliard de fumători

La Philip Morris, dezvoltarea produselor fără fum se face în centrul de cercetare științifică The Cube, din Neuchatel, care reunește specialiști și cercetători din numeroase domenii, ce lucrează pentru a facilita conștientizarea și înțelegerea reducerii riscurilor legate de tutun, precum și a ceea ce poate însemna aceasta pentru sănătatea publică. De la medici epidemiologi ori ingineri, până la specialiști în chip-uri și baterii, toți susțin știința care stă la baza produselor fără fum alese de milioane de fumători din întreaga lume, deciși să facă o schimbare în viața lor.

„Știința este în mijlocul a tot ceea ce facem! Folosim știința pentru a identifica ce provoacă daune. Folosim știința pentru a găsi modalități de a minimiza sau elimina o parte din ceea ce provoacă răul. Apoi, folosim știința pentru a evalua produsele și a înțelege daunele care au rămas sau eliminarea daunelor din produse. Și apoi folosim știința acum pentru a înțelege ce înseamnă aceasta pentru populație în ansamblu și pentru consumatorul individual care trece la aceste produse.”, a declarat GIZELLE BAKER, VP Global Scientific Engagement Philip Morris International.

Prin arderea tutunului se eliberează niveluri ridicate de substanțe chimice dăunătoare în fum. Mulți oameni consideră că problema este nicotina, dar aceasta, deși creează dependență și nu este lipsită de riscuri, nu reprezintă principala cauză a bolilor asociate fumatului. Este un fapt demonstrat de-a lungul timpului și recunoscut acum de oamenii de știință și experții în sănătate publică din întreaga lume.

„Când aprinzi o țigară, dai foc la tutun și emite un fum pe care oamenii îl inhalează în plămâni în fiecare zi. Prin urmare, există peste 6000 de substanțe chimice care au fost identificate în fum, dintre care 100 sunt corelate cu boli asociate fumatului. Prin eliminarea arderii, putem elimina în totalitate multe dintre aceste substanțe chimice sau o parte substanțială a acestora. În medie, vorbim despre niveluri mai scăzute, cu 90% până la 95%, ale substanțelor toxice asociate bolilor legate de fumat decât în țigări. Pentru mine este important și relevant ca un consumator să înțeleagă ce pune în corpul său și cât de mare este diferența cu adevărat.”, a mai declarat GIZELLE BAKER, VP Global Scientific Engagement Philip Morris International.

 

Orice fum este un aerosol, dar nu toți aerosolii sunt fum

Cercetătorii PMI efectuează, de asemenea, studii științifice ample și riguroase pentru a evalua și posibilele efecte negative ale trecerii la produsele fără fum pe care le dezvoltă utilizatorii în comparație cu continuarea fumatului. Cercetarea este inspirată de practicile industriei farmaceutice și este în conformitate cu îndrumările FDA pentru aplicațiile produselor din tutun cu risc modificat (MRTP). Include cercetări de laborator, studii clinice și non-clinice despre trecerea de la țigări la produse fără fum și cercetări pentru a înțelege beneficiile potențiale ale produselor fără fum pentru sănătatea publică.

„Studiile arată că aceste produse nu ard absolut deloc tutunul și că eliminarea arderii reduce marea majoritate a compușilor toxici din fum. Și ceea ce vedem este că atunci când fumătorii adulți trec la aceste produse, expunerea lor la compuși nocivi, despre care se știe că provoacă boli legate de fumat, este foarte asemănătoare cu cea a cuiva care renunță de tot la fumat. Cel mai bine este să renunți complet, dar cu aceste produse obții beneficii pentru sănătate aproape similare cu renunțarea completă. Iar pentru un fumător adult care altfel ar continua să fumeze, este mai bine să treacă la aceste produse decât să continue să fumeze țigări.”, spune GIZELLE BAKER, VP Global Scientific Engagement Philip Morris International.

Specialiștii în sănătate publică de pe toate continentele dau ca exemplu de politică eficientă în reducerea efectelor asociate fumatului situația Suediei. Modelul suedez pentru reducerea fumatului și a efectelor nocive ale acestuia este o realizare remarcabilă și a contribuit la prevenirea bolilor legate de tutun și a deceselor premature a mii de fumători adulți suedezi în fiecare an. Este un model de control al tutunului pe care Suedia îl poate exporta cu mândrie, iar principiile sale ar trebui replicate în alte țări, pentru a ajuta la prevenirea și controlul bolilor legate de tutun și a morții premature.

„Cred că dovada în Suedia este că atunci când sunt disponibile produse mai puțin dăunătoare pentru oameni și oamenii au acces la ele, acestea pot produce schimbarea. Cred că atunci când devine neclar și oamenii nu știu ce este disponibil, primesc informații greșite despre asta, indiferent dacă este același lucru sau diferit de țigările, tranziția se încetinește cu adevărat. Cred că în Suedia schimbarea s-a produs prin decizia consumatorilor și asta înseamnă că același lucru se poate întâmpla oriunde, cu informațiile potrivite și produsele potrivite.”, a mai declarat GIZELLE BAKER, VP Global Scientific Engagement Philip Morris International.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!