Inovaţie tehnologică pentru administraţia publică: serviciu cloud care va îmbunătăţi relaţiile cu cetăţenii

Administrația publica din România va putea beneficia de acum înainte de un serviciu cloud, menit să asigure premisele unei dezvoltări ample și ușor accesibilă în sfera digitală.

RomaniaTV.net
18 iul. 2014, 17:58
Inovaţie tehnologică pentru administraţia publică: serviciu cloud care va îmbunătăţi relaţiile cu cetăţenii

Ymens propune o simplificare a modului de lucru în administrațiile locale, dar și publice.

În acest sens, companiile Ymens şi NEC Corporation au semnat un parteneriat, menit să dezvolte serviciile de cloud guvernamental din ţara noastră.

„Ymens, companie lider pe piața locală de cloud, și NEC Corporation anunță un parteneriat dedicat dezvoltării de servicii sustenabile de cloud guvernamental în România. Prin acest parteneriat, expertiza vastă deținută de Ymens în livrarea de soluții și servicii cloud pe piața locală se combină cu tehnologiile robuste și sigure NEC, validate la nivel global, în scopul dezvoltării de soluții cloud dedicate instituțiilor publice și aliniate la cerințele Trusted Cloud Europe de la nivelul Uniunii Europene. Cloud-ul guvernamental are potențialul de a facilita procesul de achiziție din sectorul public atât din perspectivă IT, cât și din cea de business. Cloud computing-ul aduce flexibilitate ca urmare a modelului de plată de tip abonament și a posibilității de scalare în funcție de numărul de utilizatori, evoluția cerințelor sau a priorităților din zona de investiții”, afirmă cele două companii în cadrul unui comunicat de presă, citat de pesurse.ro.

Ymens este primul broker cloud din România care oferă soluții de cloudsourcing. Cloud-ul este o infrastructură IT situată într-un data center care oferă platforme integrate de aplicații dedicate companiilor. Soluțiile cloud pot fi accesate online, direct din browser-ul de internet de pe laptop sau desktop, pe mobil sau tabletă, prin intermediul unor aplicații dedicate.