Înregistrare incredibilă din sala de judecată. O judecătoare a ironizat o victimă a violenţei domestice

Veronica Munteanu, judecător la Judecătoria Sector 6, a ironizat o victimă a violenței domestice și l-a scuzat pe soțul acesteia care o bătea. Judecătoarea a acuzat-o pe femeie că vrea să îl bage în închisoare pe tatăl copilului lor. Ministrul de interne a reacţionat. Carmen Dan a scris, pe Facebook, că se simte umilită, ca femeie, pentru că un magistrat a ironizat și a certat o victimă a violenței domestice. Ministrul critică mentalitatea judecătoarei, despre care spune că se crede Dumnezeu pe pământ.

RomaniaTV.net
18 apr. 2019, 14:39
Înregistrare incredibilă din sala de judecată. O judecătoare a ironizat o victimă a violenţei domestice

Femeia a răbdat aproape trei ani bătăile și abuzurile soțului său, de dragul copilului pe care îl au împreună. Ajunsă în fața instanței pentru a obține ordin de protecție și pentru fetița care are acum 4 ani, femeia a dat de un judecător care a transformat sala de judecată într-un spectacol, scrie Libertatea.ro.

„Dacă doamna s-a obişnuit cu injuriile, cu ameninţările şi după ce a făcut o dată, a văzut că e înjurată, amenințată şi îi provoacă o stare de temere… (…) Să-mi fie cu iertare, dar dacă nu merge mai departe cu gândirea şi dacă nu găseşte o soluţie onorabilă, ne punem şi noi întrebarea firească, de ce s-a supus acestei umilinţe?”

”Unii oameni, când iubesc, nu-i mai opreşte nimic, nici legea, nici judecătorul, nici preotul şi cu atât mai puţin familia. Dacă își ascultau familia, omenirea nu beneficia de povestea lui Romeo şi Julieta. De când e făcută lumea aşa se întâmplă lucrurile”

”Mă deranjează orice zâmbet al victimei violenţei în familie. Orice zâmbet îmi afişaţi şi oricât de distractivă vi s-ar putea părea procedura şi starea în care vă aflaţi, acest zâmbet face cât 50 de probe. (…) Controlați-vă ticurile nervoase!”


Ministrul de interne a reacţionat. Carmen Dan a scris, pe Facebook, că se simte umilită, ca femeie, pentru că un magistrat a ironizat și a certat o victimă a violenței domestice. Ministrul critică mentalitatea judecătoarei, despre care spune că se crede Dumnezeu pe pământ.

„Vreau să trag astăzi un semnal de alarmă pentru toți cei care vor să înțeleagă ce înseamnă normalitatea!

Nu îmi stă în obicei să critic modul de lucru al judecătorilor sau deciziile acestora, dar după ce am ascultat înregistrarea din sala de judecată a Judecătoriei Sectorului 6, apărută în spațiul public, mă văd obligată să reacționez.

Am această obligație pentru că eu, în calitate de ministru, dar și ca femeie, m-am simțit umilită ascultând vorbele „de duh” ale magistratului.

Mă simt umilită, ca ministru, pentru că m-am luptat ca polițiștii să poată emite ordine de protecție temporare cu scopul de a proteja mai eficient victimele violenței în familie și constat că o doamnă judecător afirmă că nu este nevoie să protejăm femeile care cad victime acestui tip de infracțiuni.

Mă simt umilită, ca femeie, pentru că îmi pot imagina ce a fost în sufletul acelei doamne care a mers la judecătorie pentru că a ajuns la capătul puterilor și în loc de protecție a primit lecții de viață și povești cu Romeo și Julieta.

Cel mai grav din toată această înregistrare care frizează penibilul mi se pare faptul că judecătorul își permite să certe și să umilească victima pentru că a îndrăznit să zâmbească…

Doamna judecător, eu îmi doresc ca toate victimele violenței în familie să ajungă să recâștige puterea de a zâmbi. Și pentru asta trebuie să schimbăm mentalitatea societății, să schimbăm mentalitatea celor care sunt agresori și, în special, să schimbăm mentalitatea celor care cred că sunt Dumnezeu pe Pământ! Adică mentalitatea dumneavoastră, doamna magistrat.

Sunt cuvinte dure, dar nici pe departe la fel de grele ca umilințele la care ați supus dumneavoastră o femeie care spera să primească ajutor pentru a își crește decent copilul și pentru a duce o viață normală.

Eu voi continua eforturile pentru a putea face pasul următor spre protecția victimelor violenței în familie! Acest pas fiind introducerea sistemului de monitorizare prin brățări electronice.

Stau și mă întreb însă: cât de eficient va fi acest sistem dacă vom avea în continuare judecători care vor considera că victimele nu merită protejate pentru că zâmbesc?”, a scris Carmen Dan.


loading...
Partenerii noștri