Stenograme incendiare. Înregistrare şoc în sediul PNL Gorj VIDEO

Președintele organizației, Dan Vâlceanu, a negociat o funcție de director la Muzeul Brâncuși, în numele ministrului Culturii, cu câțiva jurnaliști din presa locală, informează RTV. Discuțiile s-au purtat cu ușile închise, iar jurnaliștii au fost rugați să lase camerele și microfoanele în afara încăperii. Dacă vreți să știți cum a fost numită, la final, purtătoarea de cuvânt a PNL Gorj, Denina Șuță, în funcția de director interimar al muzeului, atunci citiți următorul dialog.

RomaniaTV.net
03 feb. 2020, 14:32
Stenograme incendiare. Înregistrare şoc în sediul PNL Gorj VIDEO

Discuție Dan Vâlceanu, vicepreședinte PNL, jurnaliști.

Dan Vâlceanu: Muzeul nu mai are director de când și-a dat ăla demisia. Sunt două variante. Eu am vorbit cu ministrul Culturii, miercuri, când am avut plen…care îmi spune: bă, trebuie pus un interimar. Și i-am zis: bă, nu face nimic până nu mă ții la curent, că la noi în Gorj e o chestie sensibilă. Numele acelei persoane contează, câtă vreme nu se poate pune un curator.
Jurnalist: Politic aveți pe cineva, de la partid?
Dan Vâlceanu : Nu, chiar nu am.
Jurnalistă: O aveți pe Denisa, care ar face față.
Dan Vâlceanu: Ar face față Denisa, dar ea are alte sarcini.

Până la urmă, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a numit-o în funcția de director interimar al muzeului Brâncuși pe Denisa Șuță, vicepreședinte PNL Gorj, și purtător de cuvânt al organizației. Jurnaliștii chemați la discuții au propus și variante din rândul presei locale, dar liberalii au ales exact omul despre care spuneau că are alte atribuții.

Dan Vâlceanu declară că „a fost un exercițiu de transparență pe care l-am făcut în ceea ce privește directorul muzeului Constantin Brancuși, am avut o întrevedere cu presa și societatea civilă așa cum am promis într-o conferință de presă pe care le-am propus ministrului Culturii și ministrul Culturii a decis”.

Ministerul Culturii nu a anunțat deocamdata ce proiect are noul director și mai ales dacă acest muzeu va fi funcțional sau doar se plătesc salarii unor angajați desemnați de partid. Bogdan Gheorghiu a precizat, pentru România TV, că are mulți directori interimari și muzeul Brâncuși de la Târgu Jiu nu este prioritar tocmai pentru că nu are exponate și este în formare.

Citește și: Traian Băsescu, despre şansele ca moţiunea de cenzură să treacă: „Cred că nu pică Guvernul”