Înregistrările care schimbă cursul anchetei în cazul avionului doborât de Iran. A fost lovit de două rachete VIDEO

Două rachete au fost trase în direcţia avionului Boeing 737 al Ukraine International Airlines, doborât la 8 ianuarie de forţele armate iraniene, potrivit unui raport de anchetă preliminar al Organizaţiei Aviaţiei Civile Iraniene (CAO).

21 ian. 2020, 08:07
Înregistrările care schimbă cursul anchetei în cazul avionului doborât de Iran. A fost lovit de două rachete VIDEO

Anchetatorii (…) au obţinut acces la informaţii (ale Statului Major iranian) şi au descoperit că două rachete (…) M1-TOR au fost trase în direcţia avionului dinspre nord„, se spune în raportul publicat în noaptea de luni spre marţi pe site-ul CAO.

Efectul acestor (tiruri de) rachete asupra accidentului şi analiza acestei acţiuni sunt în curs de investigare„, se mai spune în document, care confirmă astfel o informaţie a cotidianul The New York Times care a susţinut că a identificat o înregistrare video ce arăta că două rachete au fost trase în direcţia avionului.

Statul Major iranian a recunoscut la 11 ianuarie, la trei zile după dramă, responsabilitatea forţelor sale armate în această catastrofă aeriană soldată cu 176 de morţi.

Asumându-şi „responsabilitatea totală” pentru accident, generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, şeful departamentului aerospaţial al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică iraniană, a vorbit în acea zi de o singură „rachetă cu rază de acţiune scurtă”, trasă în direcţia aparatului.