INS: Preţurile producţiei industriale au crescut cu 3%, în iulie

Prețurile producției industriale au crescut cu 3% în iulie 2017, comparativ cu nivelul consemnat în luna similară a anului precedent, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS) remis, luni.

04 sept. 2017, 07:23
INS: Preţurile producţiei industriale au crescut cu 3%, în iulie

Cel mai mult au crescut în industria prelucrătoare, cu 3,6%, iar în cea extractivă cu 3,4%. La producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, prețurile au urcat cu 0,2%. În ceea ce privește distribuirea apei, salubritate, gestionarea deșeurilor, activități de decontaminare, prețurile producției industriale au urcat cu 0,5%.

Pe total piață internă, prețurile producției industriale s-au apreciat cu 2,4%, iar pe cea externă cu 4,1%.

În industria bunurilor intermediare a fost consemnată o creștere de 3,9%, în cea a bunurilor de capital de 2,5%, la bunurile de folosință îndelungată de 3,4%, în industria bunurilor de uz curent de 3,1%, iar în industria energetică de 2,2%.

În luna iulie 2017, prețurile producției industriale pe total (piața internă și piața externă) au înregistrat același nivel ca în luna iunie 2017.

Citeşte şi INS: Managerii din România se aşteaptă la creşterea afacerilor şi preţurilor în toate sectoarele până în octombrie