Înscenarea accidentelor cu maşini de lux, o afacere rentabilă. Zece suspecţi au fost reţinuţi

Zece persoane acuzate că făceau parte dintr-o grupare specializată în înşelarea firmelor de asigurări prin înscenarea unor accidente rutiere cu maşini de lux au fost reţinute, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, informează Poliţia Română.

RomaniaTV.net
16 mai 2013, 18:33
Înscenarea accidentelor cu maşini de lux, o afacere rentabilă. Zece suspecţi au fost reţinuţi

Cei zece suspecţi au fost reţinuţi după ce poliţiştii şi procurorii au descins, joi, la 19 adrese din Capitală şi din judeţele Ilfov şi Dâmboviţa.

Potrivit poliţiştilor, persoanele vizate, care au fost monitorizate în perioada martie – mai 2013, sunt suspectate că achiziţionau autoturisme de lux , între care Jaguar, Masserati, Mercedes, Audi, Porsche pe numele unor societăţi comerciale fantomă, le asigurau în sistem full CASCO, după care, în mod intenţionat, înscenau accidente de circulaţie sau provocau diferite avarii la elementele de caroserie, în vederea încasării primelor de asigurare.

„În acest scop, pentru a induce în eroare inspectorii de daune de la societăţile de asigurări prezentau prin persoane interpuse autovehiculele avariate, iar după întocmirea formalităţilor de daună solicitau plata unor prime de asigurare cu sume de bani cuprinse între 150.000 şi 200.000 lei„, precizează Poliţia Română.

Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la aproximativ 750.000 lei, care urmează să fie recuperaţi prin identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor şi bunurilor aparţinând membrilor grupării.

Până în acest moment, spun poliţiştii, s-a reuşit documentarea unui număr de 11 infracţiuni de înşelăciune sau tentativă, iar pe parcursul cercetărilor s-a reuşit oprirea de la plată a şase dosare de daună, în care erau solicitate despăgubiri cu sume de bani cuprinse între 120.000 şi 200.000 lei.

Potrivit unor surse din Poliţie, printre membrii grupării se numără şi un poliţist de la Biroul de accidente – Sector 2, suspectat că elibera dovezi, pe care ulterior complicii lui le foloseau la înşelarea societăţilor de asigurări.

La percheziţii au participat aproximativ 200 de poliţişti din cadrul Secţiei 5, alături de cei de la secţiile 1 – 4, luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), trupe din Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS), cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne.