Înscriere creşă 2022. Părinţii vor putea sta cu copiii până când cei mici se acomodează

Potrivit unui proiect de HG, părinţii vor putea să stea alături de copiii lor la creșă timp de 10 zile, astfel încât micuții să se poată adapta mai ușor.

30 apr. 2022, 18:08
Înscriere creşă 2022. Părinţii vor putea sta cu copiii până când cei mici se acomodează
Înscriere creşă 2022. Părinţii vor putea sta cu copiii până când cei mici se acomodează

Înscriere creşă 2022. Guvernul a adoptat joi un proiect de HG ce cuprinde metodologia de organizare și funcționare a creșelor și a unităților de educație timpurie. Acesta va adapta condițiile de funcționare a învățământului antepreșcolar la schimbările apărute la început de an, prin intermediul Legii 17/2022, la Legea educației nr. 1/2011.

Înscriere creşă 2022. Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să-ţi dai copilul la creşă

Potrivit proiectului de HG adoptat joi, părinții vor avea posibilitatea să își însoțească micuții timp de două săptămâni, după ce i-au înscris la creșă sau în unitatea de educație timpurie, în timpul programului unității. Măsura a fost luată pentru ca cei mici să se acomodeze mai uşor în colectivitate.

Citeşte şi Tichete de creşă 2022, veşti bune pentru milioane de români. Decizia de majorare a apărut în Monitorul Oficial

Structura anului școlar pentru creșe va fi aceeași ca și pentru învățământul preșcolar, fiind permis acestor unități de educație să își suspende temporar activitatea, cu acordul inspectoratului școlar și cu informarea părinților, timp de 30 de zile pe an pentru curățenie, reparații sau dezinsecție.

În perioada vacanțelor se va putea restrânge activitatea creșelor în funcție de cererile primite din partea părinților și cu respectarea planificării concediilor de odihnă ale cadrelor didactice.

De asemenea, la înscrierea în creșele de stat nu se va percepe o taxă de înscriere, iar refuzul înscrierii unui copil pe criterii discriminatorii (rasă, naționalitatea, etnie, limbă, religie, dizabilitate sau apartenența la o categoria defavorizată) va fi interzisă, potrivit bizbrasov.ro.

Citeşte şi Tichete de creșă. Cum poţi obţine bani pentru a acoperi cheltuielile cu creșa sau cu bona care are grijă de copil

Actele de care ai nevoie pentru înscrierea copilului la creşă

Copii ale actelor de identitate ale copilului şi ale părinţilorO adeverință de angajat pentru fiecare dintre părinți sau reprezentanți legali pentru tipul de program prelungit.

La fel ca în cazul grădiniţelor, creşele pot avea program normal de cinci ore pe zi sau prelungit, de zece ore.