Înscriere Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. O româncă s-a întors acasă pentru examen

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti a dat startul înscrierilor, miercuri, pentru cele peste 1.450 de locuri disponibile la cele patru facultăţi, holurile instituţiei fiind pline de absolvenţi de liceu dornici să devină doctori.

12 iul. 2017, 15:48
Înscriere Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. O româncă s-a întors acasă pentru examen

Mii de candidaţi sunt aşteptaţi să se înscrie, în următoare săptămână, la cele patru facultăţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală. Ei îşi pot depune dosarul de înscriere la sediul universităţii până pe 20 iulie. UMF „Carol Davila” este formată din Facultatea de Medicină Generală, cea de Medicină Dentară, Farmacie şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă medicală.

Pentru anul acesta, unitatea de învăţământ superior a scos la concurs peste 1.450 de locuri, dintre care 1.000 sunt bugetate şi peste 450 sunt la taxă. La aceste locuri, se mai adăugă şi 22 de locuri la medicină pentru Ministerul Apărării Naţionale, unul, la stomatologie şi două pentru farmacie.

Ministerul Afcerilor Interne are cinci locuri rezervate pentru Medicina generală. Admiterea pe aceste locuri se va susţine la aceeaşi dată şi în aceleaşi condiţii de concurs ca şi la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Potrivit Mediafax, miercuri este prima zi de înscrie pentru cei care îşi doresc să ajungă cadre medicale. Au venit candidaţi din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare, aşa cum este şi cazul Anei. De 14 ani locuieşte în Italia şi acum s-a hotărât să studieze medicina în România.

„Locuiesc în Italia de 14 ani, am dat aici examenul de limbă şi sperăm să fie bine. Am dat Bacalaureatul acolo şi acum m-am întors acasă. O să dau admiterea şi în Italia, dar acolo se dă pe 5 septembrie şi este puţin mai greu pentru că sunt doar 100 de locuri scoase la concurs. Dar cel mai mult îmi doresc să ajung aici, cu toate că îmi este puţin teamă de chimie. Dar cu siguranţă voi rămâne aici să profesez. Diferenţa este că pregătirea şcolară aici, în România, este mult mai ambiţioasă, adică, eu am făcut clasa I aici şi ştiam să scriu, să număr, ştiam engleză, iar când am ajuns în Italia, am observat că elevii nu ştiau toate aceste lucruri. Eu m-am tot documentat şi am aflat că în România, practica la medicină este mult mai bine făcută. Acolo totul se bazează mai mult pe teorie”, a declarat Ana, 20 de ani.

Vezi si: Universitatea Bucureşti a început înscrierile pentru admiterea 2017