Înscrieri cu nervi şi ameninţări: Şcolile din Ploieşti nu mai iau în considerare vizele de flotant

Înscrieri la şcoală cu nervi şi cu ameninţări. Se întâmplă la Ploieşti, de când şcolile nu mai iau în considerare vizele de flotant prin care părinţii viitorilor elevi dovedesc faptul că locuiesc în raza unei anumite şcoli. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că acesta ar fi doar un artificiu prin care părinţii vor să obţină locuri în cele mai bune şcoli.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 07:02
Înscrieri cu nervi şi ameninţări: Şcolile din Ploieşti nu mai iau în considerare vizele de flotant

Colegiul Jean Monnet se numără printre şcolile extrem de căutate în Ploieşti. Aşa s-a ajuns în situaţia în care numărul părinţilor cu vize de flotant era mai mare decat al celor care locuiesc în zonă.

„În această etapă să nu fie înscrisi copii a căror mutaţie a fost făcută după data apariţiei metodologiei, adică 19 ianuarie, exceptie făcând cei care între timp şi-au achiziţionat o locuinţă„, a declarat Liliana Enescu, directorul Colegiului Naţional Jean Monnet din Ploieşti.

Măsura nu a fost pe placul părinţilor. Zilele trecute a fost nevoie de intervenţia paznicilor, pentru că un părinte a ameninţat secretarele.

Încă din primele zile de înscriere a preşcolarilor în clasa pregătitoare şi clasa I, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova au fost depuse o mulţime de reclamaţii din partea părinţilor nemulţumiţi.

„Consiliul de administraţie a decis să nu ia in calcul în această etapă pe cei care s-au mutat în acest timp, s-ar putea să ne trezim cu un număr mai mare de înscrişi decât numărul pe care îl are şcoala”, a precizat Gheorghe Borovina, inspector general ISJ Prahova.

Prima etapă a înscrierilor durează până pe 16 martie. Cei care au fost refuzaţi acum îşi pot încerca norocul în cea de-a doua etapă.