Insecta periculoasă care terorizează România. Oamenii sunt disperați: „Ne intră în case, ne mușcă, faceți ceva!”

O insectă periculoasă a alertat întreaga țară. Mică în dimensiuni, dar cu o mușcătură foarte puternică și dureroasă, vietatea a ajuns în casele oamenilor, care au ajuns la limita răbdării.

27 sept. 2023, 19:53
Insecta periculoasă care terorizează România. Oamenii sunt disperați: „Ne intră în case, ne mușcă, faceți ceva!”
Insecta periculoasă care terorizează România. Oamenii sunt disperați: „Ne intră în case, ne mușcă, faceți ceva!”

Românii sunt disperați, după ce o insectă mică în dimensiuni a ajuns să le intre și în case. Pe lângă ţânţarii şi muştele care le fac viața un coșmar locuitorilor din zonele unde dezinsecția este inexistentă, această insectă nu îi mai lasă să trăiască în tihnă. Un întreg oraş trăieşte sub teroarea gâzei ce cu greu poate fi îndepărtată.

Citește și: FOTO: Un român a inventat gândacul-robot. Insecta „Robocop” va interveni pentru a salva victimele cutremurelor devastatoare

Insecta care le face viața un coșmar românilor

Insecta care îi terorizează de-a dreptul pe locuitorii Bistriței se numește Tigrul platanului și deși este foarte mică, mușcătura ei este foarte dureroasă. Locuitorii sunt disperați, spunând că nu își mai pot întinde hainele la uscat, nu mai pot deschide geamurile, insectele ajungând să le intre și în case, fiind și foarte greu de găsit și îndepărtat.

„Îmi întind hainele pe balcon și NU pot sta afară să le termin de întins – având balcon deschis – că mă mușcă! Efectiv nu mai pot, de câteva zile! Să nu mai spun că hainele mi-s pline de insectele astea, și nici nu cad dacă scuturi hainele. Trebuie să le iei cu mâna pe fiecare! E plină și plasa de la geamuri de insectele astea! Și mușcătura e chiar dureroasă!”, s-a plâns o femeie din cartierul Subcetate din Bistriţa.

Şi în parcul Regele Mihai I al României, voluntarii care au oferit activități bistrițenilor, cu ocazia Festivalului „Legendele Cetății” s-au plâns de insecte.

„Nu știu ce Doamne feri sunt insectele astea. Dar se așează pe noi și pișcă foarte tare. Nu mai scăpăm de ele. Efectiv și ieri, și azi… Sunt mici-mici, nici nu le vezi, numai simți că te pișcă ceva foarte tare! Sunt extrem de enervante…!”, au transmis câțiva voluntari, potrivit bistriteanul.ro.

De asemenea, în mediul online, o altă locuitoare din Bistrița a semnalat problema, spunând că insectele au umplut și băncile din zonele verzi, unde nu se mai poate sta din cauza invaziei: „Da’ faceți ceva, domn primar! Dezinfectați orașul acesta de insecte! Deja ne intră în case !!!”, au transmis bistrițenii.

Insectele care terorizează bistrițenii au dimensiuni reduse, între 2 și 4 mm lungime, iar corpul este aplatizat. Capul insectei este gri deschis, ochii sunt bine dezvoltați și au antene scurte. De multe ori, însă, sunt greu de observat. Aceste insecte sunt întâlnite cu precădere în zone cu platani, însă, în ultimii ani, insectele sunt tot mai prezente în aglomerația urbană, pe terase amenajate cu plante, parcuri sau grădini. Această gâză preferă plantele, însă se așează și pe pielea omului și mai ales pe hainele de culoare deschisă. Având în vedere că este o insectă mică și transparentă, aceasta poate rămâne pentru mult timp pe haine sau chiar în păr.

Citește și: Adda face un apel alarmant, după ce a găsit în pat insecta care i-a provocat boala Lyme: „Verificați-va copiii ÎN FIECARE ZI! Inclusiv în CAP!”