Înşelăciune pe internet: Utilizatorii primesc un e-mail cu mesajul „Am fost plătit să te omor”

Un nou tip de înşelăciune pe internet a apărut în Anglia. Mai multe persoane au primit ameninţări cu moartea, prin e-mail, de la un presupus asasin plătit.

19 ian. 2013, 10:26

Expeditorul e-mailului declară că a primit ordin să omoare destinatarul. Presupusul asasin plătit se oferă să renunţe la crimă în schimbul unei sume importante de bani, 20.000 de lire. El promite să aducă şi o dovadă celui care a comandat atacul, care, potrivit scrisorii electronice, era o persoană apropiată victimei.

De asemenea, oamenii sunt avertizaţi să nu contacteze organele de poliție sau să înștiințeze prietenii şi familia cu privire la conținutul mesajului. În caz contrar, vor fi omorâţi. Presupusul asasin oferă şi sfaturi, recomandându-le victimelor să nu iasă din casă în timpul nopţii.

După cercetarea mesajelor, poliţiştii au ajuns la concluzia că aceste e-mailuri sunt false şi provin de la persoane din afara Angliei, din cauza limbajului rudimentar folosit.
 
„Oricine primește acest tip de e-mail se poate simți intimidat și cu adevărat preocupat de faptul că siguranța lui este în pericol. Mesajul este pur și simplu conceput pentru înșelătorie. Poliția ia în serios aceste chestiuni extreme, dar cu toate acestea, limbajul folosit indică faptul că această înșelătorie provine din străinătate”, a declarat Mark Aldridge, un poliţist din Lancashire, Anglia.

Potrivit Daily Mail, sfatul anchetatorilor este acela de a bloca e-mailurile respective. Atât timp cât mesajele sunt trimise din alte ţări, prinderea persoanelor implicate nu este posibilă.