Înşelată de un fals procuror: A fost păcălită că îi scapă fiul de închisoare din Italia

O femeie din Suceava a fost cât pe ce să scoată mii de euro din buzunar, pentru a-şi salva fiul dintr-o închisoare din Italia. Banii, însă, au ajuns la un fals procuror. După ce i-a trimis o parte din bani şi după ce un caz similar a fost semnalat în presă, femeia s-a speriat şi a anunţat autorităţile.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 06:37
Înşelată de un fals procuror: A fost păcălită că îi scapă fiul de închisoare din Italia

Fiul femeii a fost arestat în luna iunie şi extrădat în Italia, unde a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare, pentru o faptă comisă în anul 2003, informează România TV.

La scurt timp, mama bărbatului a primit un bileţel pe care erau notate mai multe numere de telefon. A sunat la un număr şi la celălalt capăt al firului era un bărbat care s-a dat drept procuror şi care i-a spus că o poate ajuta în situaţia fiului ei.

Bărbatul a cerut mai mulţi bani, sume care au ajuns la el prin diverse persoane, în perioada iunie-iulie.

După ce în presă au apărut informaţii cum că mai multe persoane au fost escrocate în acest mod femeia a sesizat poliţia. În acest caz a fost deschis dosar de cercetare penală pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale.

Cazul este similar cu al unui bărbat de 33 de ani din Rădăuţi, care a înşelat în acelaşi mod mai multe persoane. El a fost condamnat la 10 ani de închisoare, însă a continuat să opereze în acelaşi mod şi din închisoare. Recent, el a contactat o femeie din Satu Mare, a cărui soţ fusese arestat în luna august. Deţinutul i-a cerut soţiei celui arestat 2000 de euro pentru a-l scăpa de închisoare.