INSP: 52 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile la nivelul întregii ţări

Numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile este în creştere. La nivelul întregii țări, din luna mai și până joi, au fost înregistrate 52 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, dintre care 8 decese, potrivit informării publicate la sfârşitul lunii septembrie pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

RomaniaTV.net
05 oct. 2017, 07:42

Cazurile s-au inregistrat la urmatoarele grupe de varsta:


Din totalul de 52 de cazuri, 31 au fost bărbaţi şi 21 de femei, iar în privinţa mediului de provenienţă sunt 27 de cazuri din mediul urban şi 25 cazuri din mediul rural.

În funcţie de judetul de expunere, cazurile de infectie cu virus West Nile au fost inregistrate in: Bucuresti-10 cazuri, Buzau-2 caz, Braila-5 caz, Constanta-3 caz, Galati-1 caz, Giurgiu-9 cazuri, Hunedoara-1 caz, Ialomita-1 caz, Ilfov-5 cazuri, Olt-2 cazuri, Prahova-1caz, Bacau-1 caz, Sibiu-1 caz, Teleorman- 3 caz, Vrancea- 4 cazuri, Dambovita-2 caz, Calarasi -1 caz.

Totalul morților la nivelul întregii țări este de opt: București — patru și câte unul în județele Buzău, Brăila, Olt, Ialomița.