INSP anunţă că România ar putea avea încă 11 cazuri de infectare cu Omicron

Adriana Pistol, reprezentanta INSP, a anunţat vineri că încă 11 persoane sunt suspecte că ar fi infectate cu Omicron. În prezent, în România sunt trei cazuri confirmate cu noua tulpină a coronavirusului.

10 dec. 2021, 13:29
INSP anunţă că România ar putea avea încă 11 cazuri de infectare cu Omicron

INSP anunţă că România ar putea avea încă 11 cazuri de infectare cu Omicron. Adriana Pistol a anunțat că avem șase cazuri probabile și cinci suspiciuni de infectare cu noua tulpină a coronavirusului.

INSP anunţă că România ar putea avea încă 11 cazuri de infectare cu Omicron

„Noutatea vine de la cei trei contacți ai primului caz venit din Africa de Sud, s-a dovedit că e o foarte mare probabilitate să fie tulpina omicron. Avem și un cetățean venit din Nigeria la care s-a făcut testare PCR si e foarte sugestiv pentru tulpina Omicron”, a spus Adriana Pistol în cadrul conferinţei de presă de vineri.

Reamintim că Ministerul Sănătăţii informa recent că un nou caz cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România. Este vorba de un bărbat, contact al femeii din Brașov, care a fost repatriată din Africa de Sud în data de 30 noiembrie 2021. Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună.Acesta era vaccinat cu schema completă de vaccinare.

Citeşte şi Raed Arafat, despre cum ar trebui să ne petrecem sărbătorile de iarnă: „Să limiteze numărul oamenilor dintr-un apartament , un test nu-i costă nimic”

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate trei cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 10 decembrie 2021. Mai puţin de 1000 de cazuri, valul 4 este pe terminate. Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns la 1,1

Adriana Pistol îi îndeamnă pe români să se vaccineze: Prevenţia se face întotdeauna înainte să se întâmple incendiul şi nu în timpul incendiului

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, susţine că această perioadă linişte epidemiologică din ţara noastră este perioada optimă pentru vaccinare, precizând că prevenţia se face întotdeauna înainte să se întâmple incendiul şi nu în timpul incendiului.

“Această perioadă de linişte epidemiologică să îi spunem este perioada optimă în care putem să ne vaccinăm astfel încât să fim pregătiţi din punct de vedere al protecţiei pentru a face faţă valurilor următoare, cu atât mai mult dacă suntem parte din categoria  persoanelor vârstnice, cu atât mai mult dacă avem boli cronice, dacă avem schema completă, este extrem de important să ne facem şi doza de rapel, doza de booster, dacă au trecut şase luni de la efectuarea schemei complete”, a explicat Adriana Pistol.

Ea a precizat că prevenţia se face înainte să se întâmple incendiul şi nu în timpul acestuia.

“Vaccinarea rămâne singura recomandare de protecţie eficientă faţă de spitalizare şi faţă de deces. Este un moment mai mult decât oportun să facem acest lucru în perioadă de linişte, prevenţia se face întotdeauna înainte să se întâmple incendiul şi nu în timpul incendiului. De aceea, subliniăm cu tărie acest lucru”, a transmis directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Presentation CNSCBT_v2

Analiză săptămânală 19.11-10.12.2021