Inspecţia Judiciară s-a autosesizat după declaraţiile deputatului Andreea Cosma despre procurorul Negulescu

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat cu privire la anumite declaraţii lansate în spaţiul public de către deputatul Andreea Cosma, referitoare la comportamentul procurorului Mircea Negulescu, susţine parlamentarul. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţi ai Inspecţiei Judiciare.

24 oct. 2017, 19:47
Inspecţia Judiciară s-a autosesizat după declaraţiile deputatului Andreea Cosma despre procurorul Negulescu

Deputatul Andreea Cosma a declarat pentru Mediafax că a fost audiată de către inspectori privind anumite aspecte disciplinare ce ar fi fost încălcate de către Negulescu, subliniind totodată că va depune plângere penală împotriva acestuia.

„Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la ceea ce a fost difuzat pe canalele media şi cercetează aspecte ce ţin de încălcarea normelor deontologice raportat la statutul magistratului şi aspecte disciplinare privindu-l pe procurorul Negulescu. În acest sens, am dat o declaraţie, urmând ca Inspecţia Judiciară să stabilească situaţia reală privindu-l pe acest procuror. Independent de acţiunea Inspecţiei Judiciare, îmi rezerv dreptul de a formula o plângere penală împotriva acestui procuror, care a falsificat probe în dosarele mele şi ale membrilor familiei mele”, a declarat deputatul PSD Andreea Cosma, conform Mediafax.

Citeşte şi: Andreea Cosma, despre suspendarea procurorului „Portocală”: „Mă bucur enorm”

Parlamentarul susţine că procurorul Negulescu a fabricat probe pentru a-i fi incriminată familia.

„Procurorul Mircea Negulescu a fabricat probe şi a ameninţat matori ca să depună mărturie mincinoasă împotriva familiei mele. Negulescu a folosit o probă falsă, respectiv stick-ul de memorie despre care am tot vorbit în presă, care nu de fapt există. Mircea Negulescu a ameninţat martori ca ei să facă declaraţii mincinoase împotriva tatălui meu şi a fratelui meu. A ameninţat mai mulţi martori, care au fost dus la DNA instruiţi de Negulescu. Acum, la final, facem public că de fapt martorii au fost ameninţaţi. Negulescu, fiind suspendat, martorii au început să vorbească pentru că până acum le-a fost frică, desigur. Cine avea curaj?”, a mai spus Andreea Cosma.

Instanţa supremă a decis, marţi, ca procurorul Mircea Negulescu să rămână suspendat din magistratură, după ce acesta solicitase să îşi reia activitate.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu le-a spus, luni, magistraţilor ICCJ că a fost nevoit să plece din Ploieşti din cauza mediatizării excesive, precizând că a ajuns în această situaţie din cauza anchetelor pe care le-a instrumentat. Magistratul susţine că mediatizarea este rezultatul anchetelor pe care le-a făcut.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a stârnit mai multe controverse după ce Inspecţia Judiciară a demarat trei cercetări disciplinare în cazul său, pentru că, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informaţii cu privire la unele interceptări dintr-un dosar.

De asemenea, în spaţiul public au apărut mai multe înregistrări din discuţii pe care le-ar fi avut cu părţi din dosare, aceste aspecte constituind subiectul unor cercetări al Inspecţiei Judiciare.