Inspector Antifraudă, reţinut pentru luare e mită

Un inspector de la antifraudă a fost reţinut pentru mită, după ce a fost prins în flagrant, într-un aprozar din Timişoara, în timp ce negocia o nouă tranşă dintr-o şpagă. Inspectorul a cerut bani de la patronul unei firme de pază pe care l-a ameninţat cu amenda.

RomaniaTV.net
08 iun. 2016, 06:58
Inspector Antifraudă, reţinut pentru luare e mită

Alexandru Cojocaru este inspector la direcţia antifraudă din Deva, iar anul trecut a început un control amplu la o firmă de pază din Arad. Anchetatorii susţin că i-a spus patronului că îi poate da o amendă uriaşă, dacă nu cotizează, iar omul s-a conformat. I-ar fi dat inspectorului 2100 de lei.

Tranzacţia a avut loc într-un aprozar din Timişoara şi s-a derulat între inspectorul antifraudă şi un prieten de-al patronului. Inspectorul, însă, nu a ştiut că deja fusese turnat la DNA.

Anchetatorii au aflat că inspectorul a făcut tot ce a putut pentru a pune presiune de reprezentanţii firmei. Şicanele au fost unele continue, până când Cojocaru i-a dat administratoarei firmei adresa unui aprozar din Timişoara, de lângă centrul comercial Alfa şi i-a spus că acolo un anume „Ciprian” o va lămuri ce este de făcut, scrie pressalert.ro.

Când a ajuns la intermediar, acesta i-a spus femeii că o aştepta de mai bine de o lună şi jumătate. Pentru că inspectorul era la Arad, femeia a lăsat intermediarului 2.100 lei. A doua zi, Cojocaru a apărut neanunţat la sediul firmei de pază şi a returnat banii nervos. I-a transmis directorului firmei să se mai documenteze şi să-l contacteze din nou.

Femeia s-a întâlnit din nou cu intermediarul care i-a aranjat, în scurt timp, în biroul său o întâlnire cu inspectorul Antifraudă, la care aceasta a fost, însă, după ce a trecut pe la DNA, unde s-a decis organizarea unui flagrant. Inspectorul i-a explicat că de el depinde dacă va da o amendă de 4.000 lei sau de 40.000 lei şi ar trebui să se gândească serios la acest lucru. Funcţionarul a oferit consultanţă, explicându-i administratorei firmei că ar fi trebuit să înfiinţeze o nouă societate comercială şi că în data de 9 iunie, când a fost chemată cu documente la sediul din Deva, să aducă doar o parte pentru a obţine o nouă amânare. Inspectorul a susţinut că de el depinde cum se va sfârşi controlul şi că suma pe care urma să o primească avea să fie stabilită la sfârşit, nedorind să primească o tranşă de 10.000 lei.

Atunci au intervenit cei de la DNA şi DGA. Inspectorul şi complicele său au fost duşi la audieri la sediul DNA Timişoara. După audieri, Cojocaru a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită, iar Ciocan este cercetat în libertate pentru complicitate la luare de mită. „Cine ţi-a zis ţie că mi-a dat cineva bani? Aţi fost dezinformaţi. Întrebaţi organele. Nu vreau să dau niciun fel de declaraţie”, a susţinut inspectorul Antifraudă când a fost scos încătuşat şi dus la arest. Inspectorul urmează să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Timiş.