Inspectorii ANAF vor desfăşura controale zilnic în „Dragonul Roşu”

Inspectorii antifraudă din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vor desfășura zilnic controale în "Dragonul Roșu", a anunțat, joi, ANAF.

29 oct. 2015, 13:02
Inspectorii ANAF vor desfăşura controale zilnic în „Dragonul Roşu”

„În urma rezultatelor înregistrate după primele 3 zile de controale operative în „Dragonul Roșu”, am decis ca, pentru o anumită perioadă, inspectorii antifraudă să desfășoare aceste controale în fiecare zi, în cazul acestui engros. Dacă în celelalte situații inspectorii noștri alternează acțiunile de verificare cu cele de monitorizare, dat fiind volumul mare de mărfuri și nivelul ridicat al evaziunii din Dragonul Roșu, agenții economici din acest complex comercial vor fi verificați zilnic. De asemenea, am dispus intensificarea acțiunilor de monitorizare, urmând să aducem la București inspectori de la celelalte regionale antifraudă, astfel încât să dublăm forța de control din Capitală”, a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF, într-un comunicat.

Potrivit ANAF, în cele trei zile au fost verificați 144 contribuabili, au fost date 152 de amenzi în valoare de peste 1,36 milioane lei și au fost confiscate bunuri și sume în cuantum de 656.841 lei.

Citeşte şi ANAF controlează 15 complexuri engros, vizând în total 60 de unităţi