Inspectorii ANPC au închis o cafenea Starbucks din București. Ce nereguli au găsit și care este amenda primită. Imagini greu de privit

Inspectorii ANPC au închis o cafenea Starbucks din București. În urma unei sesizări primite la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB), o echipă de control a desfășurat o acțiune de verificare, aparținând operatorului economic Amrest Coffee SRL, situat în București Mall, din sectorul 3 al Capitalei.

23 mart. 2023, 23:32
Inspectorii ANPC au închis o cafenea Starbucks din București. Ce nereguli au găsit și care este amenda primită. Imagini greu de privit

Inspectorii ANPC au închis o cafenea Starbucks din București. Acțiunea s-a derulat în cadrul programului Academia Comisarilor, dedicat tinerilor comisari care se specializează alături de colegii lor cu experiență, în teren.

Citește și: Cafeaua Sfânta Elena, plantată de Napoleon Bonaparte, căutată în întreaga lume. Şi românii o preferă: „Din 500 kilograme, 180 ajung în București”

Inspectorii ANPC au închis o cafenea Starbucks din București

După verificările realizate, comisarii CPCMB au constatat o serie de abateri și au aplicat următoarele sancțiuni:

După verificările realizate, comisarii CPCMB au constatat o serie de abateri și au aplicat următoarele sancțiuni: amendă contravențională, în valoare de 5.000 lei oprirea definitivă de la utilizarea a produselor alimentare neconforme oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Cafea cu gust ciudat! Gust dat de indolență și nepăsare! Așteptări mari, rezultate mici!”, spune Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor,  Neregulile au fost următoarele:

– folosirea unor vitrine de vânzare asistată și agregate frigorifice neigienizate, cu impuriăți în strat masiv, lichide scurse, gheață și resturi alimentare, chedere depreciate, grătare cu urme de rugină

– utilizarea la fabricarea sucului de portocale, a unor fructe având menționat pe etichetă: „produs tratat cu imazalil”, fără ca acestea să fie spălate în prealabil cu solvent pentru îndepărtarea substanței – existența pavimentului neigienizat, cu plăci de gresie fisurată sau spartă.

Cafeaua lui Suleyman Magnificul

Gheorghe Florescu a mărturisit faptul că Avedis Carabelaian i-a „incredinţat” reţeta, pe care, şi el, a împărtăşit-o la rândul lui. Acesta a mai dezvăluit că Al. Rosetti și Ilie Ceaușescu erau înnebuniţi după această cafea.

Pot să informez pe prietenii mei de astăzi și pe toată lumea, găsiți și pe Youtube, exact rețeta lui Suleiman Magnificul, pe care mi-a încredințat-o mie domnul Avedis Carabelaian. Puteți să luați de acolo rețeta, e filmul nostru.

Și l-am învățat și pe domnul General Ilie Ceaușescu să facă cafea la ibric. Nu știa, nu știa așa cum trebuia să facă. Dl. Rosetti își făcea deja cafeaua, el personal. Avea o servitoare, o avea de la 16 ani, acum avea 60 de ani în slujba lui. Femeia de o avea. Ea nu făcea cafea. El făcea cafea! La ibric.

Avea o grămadă de invitați, printre care și dl. Alexandru Balaci. Ca să fii mare cafegiu trebuie să bei cafea bună și multă. Dacă bei multă și proastă…”, a zis Gheorghe Florescu, în cadrul podcastului Avangarda cu Ionuț Vulpescu.