Inspectorii antifraudă au normă în 2020: fiecare inspector trebuie să dea amenzi de 2,3 milioane de lei

Publicat: Marţi, 04 Februarie 2020 16:14 // Actualizat: Marţi, 04 Februarie 2020 16:14 // Sursa: romaniatv.net

ANAF a stabilit pentru fiecare inspector o cotă de colectare de 2,3 milioane de lei pentru anul 2020.

Anunţul a fost făcut marţi către angajaţi printr-o circulară de către Carmen Elena Tatu, inspector general Antifraudă, Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

"În ceea ce privește DRAF București au fost stabilite următoarele niveluri (ținte) de realizat în anul 2020: (...) indicatorul "sume totale stabilite/ estimare urmare acțiunilor de control, pe un inspector antifraudă activ: 2.300.000 de lei/ inspector activ", se arată în documentul obţinut şi publicat de Mediafax.

Reacţia la această impunere a venit din partea preşedintelui sindicatului Sed Lex, Vasile Marica.

""La ora actuală i-am băgat în ședință după ce i-am întrebat de ce au făcut chestia asta și presupun că în cel mai scurt timp schimbă lucrul ăsta.

Din punctul meu de vedere, a da o țintă ca indicator de performanță, câte amenzi dă, este o prostie din punctul meu de vedere. Nu cred că asta e soluția pentru viitor. Din punctul meu de vedere, o țintă ar trebui să fie globală și trebuie ca Antifrauda să fie instrumentul de pompier al ANAF, care să ducă la lucruri țintite privind unde s-a descoperit că ar fi posibilă o fraudare de TVA sau lucruri de genul ăsta. Asta ar fi o variantă în care s-ar mișca foarte rapid Antifrauda într-o anumită zonă", a declarat Marica.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenzi ANAF Antifrauda colectare inspectori ANAF sed lex vasile marica
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H