Inspectorii ISU Constanţa au aplicat în această vară amenzi de peste 900.000 de lei unităţilor de turism de pe litoral

Inspectorii ISU "Dobrogea" al județului Constanța au verificat în perioada 13 iunie-31 august 980 de obiective de turism, alimentație publică și agrement de pe litoral cu privire la respectarea normelor de prevenție și protecție împotriva incendiilor, fiind aplicate amenzi de 920.1000 lei.

02 sept. 2016, 09:12
Inspectorii ISU Constanţa au aplicat în această vară amenzi de peste 900.000 de lei unităţilor de turism de pe litoral

În perioada 13 iunie-31 august 2016, pe litoral au fost detașate și colective mixte cu inspectorii de prevenire din țară, potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES de ISU Constanța.

„Astfel, au fost verificate 980 obiective de turism, alimentație publică și agrement, inclusiv la unități de alimentație publică cu aflux mare de persoane pe timpul nopții (cluburi, baruri, discoteci), în urma cărora au fost aplicate 3.744 de sancțiuni contravenționale (2.932 de avertismente și 812 amenzi în cuantum de 920.100 lei)”, se mai precizează în comunicat.

De menționat este faptul că, pe lângă controalele tematice planificate, s-au executat și controale inopinate, pe timpul zilei sau pe timpul nopții, în perioadele de week-end sau sărbători legale.

Principalele deficiențe identificate în teren au constat în: neîntocmirea/neactualizarea documentelor privind apărarea împotriva incendiilor la nivelul operatorilor economici; exploatarea instalațiilor tehnice cu defecțiuni sau improvizații; nedotarea cu mijloace tehnice de primă intervenție sau neverificarea acestora; nerespectarea reglementărilor tehnice și măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor la exploatarea centralelor termice etc.

Pe lângă identificarea și înlăturarea disfuncționalităților specifice, specialiștii ISU Constanța au asigurat și instruirea personalului angajat, astfel încât aceștia să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor și au desfășurat exerciții de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, în perioada menționată, s-au realizat 647 acțiuni pentru educarea preventivă, pregătirea și verificarea adoptării măsurilor de protecție a populației privind modul de comportare specific tipurilor de risc, mai menționează comunicatul.

Citeşte şi DGAF: Amenzi şi confiscări de 10,3 milioane lei pe litoral, în iulie – august